Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Öğretmen açığı olduğu doğru ama kadro yok

Öğretmen açığı olduğu doğru ama kadro yok

CHP Balıkesir Milletvekili nedret Akova, Almanca öğretmenlerinin atamasının yapılmaması, ücretli olarak çeşitli sosyal haklardan yoksun çalıştırılmaları hususunda verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıdan cevap geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili nedret Akova, Almanca öğretmenlerinin atamasının yapılmaması, ücretli olarak çeşitli sosyal haklardan yoksun çalıştırılmaları hususunda verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`dan cevap geldi.
Bakan Avcı`dan gelen cevaba göre, Almanca öğretmenliği için öğretmen açığı bulunmasına rağmen, öğretmen kadrosu açılmadığı için atama yapılmadığı öğrenildi. 
Bakan Avcı`dan gelen cevabı değerlendiren CHP Milletvekili Akova, şunları kaydetti: "2012 yılında 331 Almanca öğretmeni başvurduğu halde sadece 6 öğretmen atanmıştır. Üstelik Almanca alanında ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı 1.235`tir. Bakanlığın kadro konusuna bir çözüm bulup hem öğretmenlerin hem öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için gerekli öğretmen atamasını yapması gereklidir. Bu sorun diğer branşlarda da geçerlidir. Öğretmen açığı bulunmasına rağmen, birçok branşta Maliye Bakanlığı kadrolara izin vermediği için atama yapılamamaktadır. Bu durumda hem öğretmenler hem öğrenciler mağdur olmaktadır. Bakanlığın gelecek nesillerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin her şeyden önemli olduğunu fark edip, eğitime daha fazla bütçe ayrılması için çaba sarf etmesi gereklidir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli