Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Öğrencilerin taşıma güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Öğrencilerin taşıma güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Erdek´te taşımalı eğitim sistemi ile eğitim gören öğrencileri okullara taşıyan servisçilerle güvenlik toplantısı düzenlendi.

Erdek´te taşımalı eğitim sistemi ile eğitim gören öğrencileri okullara taşıyan servisçilerle güvenlik toplantısı düzenlendi.
Erdek Kaymakamı Hasan Erkal´ın başkanlığında Erdek Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen güvenlik toplantısına Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, okul yöneticileri, veliler ve servis şoförleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, servis taşımacılarının yapması ve yapmaması gereken konular ile uymak zorunda olduğu sorumlulukları anlatırken, geçmiş yıllara ait verilerden de bilgi aktardı.
Müdür Acar, 2015 yılında 295 servisin denetlendiğini ve 3 cezai işlem yapıldığını hiçbir kazanın yaşanmadığını söyledi.
2016 yılına ait verileri de paylaşan İlçe Emniyet Müdürü Acar "2016 yılında ise 345 servis aracını denetlemişiz ve 10 cezai işlem uygulamışız. Bu yıl içinde bir de ufak çaplı kaza olayımız gerçekleşmiş." dedi.
Emniyet Müdürü Acar´ın sunumunun ardından söz alan Erdek Kaymakamı Hasan Erkal ise servis şoförlerinin sıkıntılarını sordu.
İlçe protokolüne istek ve sıkıntılarını dile getiren servisçiler, en büyük sıkıntının Migros Kavşağı´nda yaşandığını ve buraya bir sinyalizasyon sisteminin şart olduğunu söylediler. 

Konuyla ilgili bilgi aktaran İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar ise "Migros kavşağı konusunda sürekli şikayet alıyoruz. Bu konuda gerekli yazışmaları yaptık. Hatta bu bölgede ölçümler yaptırdık ve yazışmalar sürdü. Ancak son gelen yazıyla bu kavşakta bir sinyalizasyon sistemi kurulmasının söz konusu olamayacağı yazısı elimize ulaştı" diye konuştu.
Son olarak Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, söz alırken önümüzdeki yıl servis taşımacılığı ihalesinde başka şartların da konulacağını belirtirken şöyle konuştu:
"Velilerimizden gelen talepler ve güvenlik konusunda önümüzdeki yıl ihale şartnamesine GPS bulundurma ve aileye SMS atma zorunluluğu şartını da eklemeyi düşünüyoruz. Bu konuda velilerimizin içinin rahat olması için her çeşit tedbiri alıyoruz ve alacağız. Buradan bu toplantıya katılan tüm servis şoförlerimize, velilerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum."
Toplantının ardından bir sonuç bildirgesinin hazırlanacağı ve bu bildirgenin servisçiler, veliler ve idarecilerle paylaşılacağı bildirildi.
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli