Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Öğrencilere kuru üzüm dağıtılıyor

Öğrencilere kuru üzüm dağıtılıyor

Okullarda kuru üzüm dağıtımı Balıkesir'de başladı.

Okullarda kuru üzüm dağıtımı Balıkesir'de başladı.
Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademede öğrenim gören öğrencilere kuru üzüm, 2 Haziran 2015 tarihinden itibaren 25 gramlık paketlerde haftanın Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün dağıtılacak.
Kuru üzüm dağıtımı programı Balıkesir Vali Yardımcısı Selda Dural, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Op. Dr. A. Hikmet Şahin, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nevzat İnal ve Sami Akoğlan ile General Kemal İlkokulu Müdürü Erdoğan Işık'ın katılımlarıyla 2 Haziran 2015 Salı günü saat 12.00'da Altıeylül İlçesi General Kemal İlkokulu'nda gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtım Programı kapsamında Altıeylül İlçesi General Kemal İlkokulu'nda düzenlenen törende öncelikle 1-C sınıfına giden, sınıf öğretmeni Ayşe Öztürk karşıladı.
Vali Yardımcısı Selda Dural, kuru üzümün öğrencilerin sağlıklı büyüme ve gelişmelerine katkı sağlayacağını dile getirerek öğrencilerle bir süre sohbet etmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Op. Dr. A. Hikmet Şahin tarafından bizzat kuru üzüm dağıtımını gerçekleştirdi. Daha sonra Okul Öncesi sınıflarından Karıncalar Sınıfı” ile Nazar Boncukları” sınıfları ziyaret edilerek öğrencilere kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, kuru üzüm dağıtımı hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtım Programı kapsamında 2 Haziran 2015 tarihinden itibaren Salı ve Perşembe günleri olmak üzere sınıf öğretmenleri nezaretinde ilimiz genelinde Anaokulu, Uygulama Sınıfı ve Temel Eğitim Birinci Kademede (ilkokul) öğrenim gören toplam 70 bin 735 öğrenciden veli izni olan 67 bin 847 öğrenci 25 gramlık paketlerde kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirilecektir. 2 bin 886 öğrencimiz çeşitli nedenlerle kuru üzüm dağıtımından faydalanmak istememiştir.” dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı