Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öğrencilere itfaiyecilik bilgisi ve yangın eğitimi

Öğrencilere itfaiyecilik bilgisi ve yangın eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği tarafından öğrencilere yangın güvenlik eğitimi verildi.

Okul salonunda düzenlenen eğitim, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amiri Şükrü Kolverdi tarafından verildi.
Kolverdi, slayt ve sinevizyon gösterisi eşliğinde öğrencilere yangının çıkış sebepleri ve söndürme yöntemlerine ilişkin olarak kapsamlı bilgiler aktardı.
Kolverdi, amaçlarının yangına ve diğer olaylara karşı öğrencileri bilinçlendirmek ve onlarda farkındalık oluşturmak olduğunu açıkladı.
Kolverdi, başlattıkları eğitim hakkında şu bilgileri verdi: ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği olarak ilçemizdeki okullarda Yangın Güvenliği Bilinçlendirme Seminerleri düzenliyoruz. İlk programımızı Erdek Atatürk İlkokulu 4. sınıfı öğrencileri ile başlattık. Eğitimlerimizde öğrencilere, herhangi bir tehlike durumunda bulundukları binayı nasıl tahliye edecekleri ile nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyoruz.

Yangın sırasında alınacak önlemler, yangına neden olabilecek durumlar ve yangın söndürme ile yaralı ve binada mahsur kalanların kurtarılmasını içeren bir sunum yapıyoruz.?
Erdek´in bir bütün olarak afetlere karşı hazır hale getirilmesini amaçladıklarını ifade eden Kolverdi, "Çakmak veya kibrit gibi yakıcı maddeleri çocuklarınız veya kardeşlerinizin kolayca ulaşamayacağı yerlere koyun. Bir yangın ihbarında doğru ve tam adres bildirin ayrıca yangın mahallini tarif edin. İtfaiyeye asılsız ihbarlarda bulunmayın. İtfaiye ekipleri gelinceye kadar mevcut olanaklarınız ile yangına müdahale edin. Herhangi bir tehlike anında bulunduğunuz binayı, telaşlanmadan, panik yapmadan terk edin. Yangının yayılmasını önlemek için kapı ve pencereleri kapayın. Bacalarınızı her yıl temizleyin. LPG tüplerinizi güneş gören yerde kullanmayın. Tüplerinizin kaçak yapıp yapmadığını çakmak ya da kibrit ile değil, sabunlu su ile kontrol edin. Alev alan tüpünüzü ıslak bir örtü ile sararak hava ile temasını kesip söndürün, sonra da vanasını kapatın.? şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli