Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öğrencilere ?İmaj Yönetimi, CV ve Mülakat Teknikleri? eğitimi verildi

Öğrencilere ?İmaj Yönetimi, CV ve Mülakat Teknikleri? eğitimi verildi

Bandırma 17 Eylül Üniversite´nde ?İmaj Yönetimi, CV ve Mülakat Teknikleri? eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Academy Education Consultancy´den Serkan Emir tarafından gerçekleştirildi.
Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği eğitimde Emir, uygulamalı örnekler ile iletişim, imaj ve iş mülakatları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
İletişimde imajın önemine vurgu yapan Emir ?İmaj kimi sadece sizin ilgili değil, sizin dışınızdaki, çevrenizdeki her şeydir. Bu nedenle imaj sadece sizin olduğunuz şeyler değildir. Bütün de güçlü bir imaj için neye sahip olduğunuzdan daha ya olduğunuz gibi görünmelisiniz, ya da göründüğünüz gibi olmalısınız. İmaj bazen etikettir. Güçlü bir imajın bileşenleri arasında kılık kıyafet, güçlü bir iletişim becerisi, genel kültür ve uzmanlık alanı ve network gerekmektedir. İletişimde anlaşılır olmak, karşı tarafın sizin ne anlattığınızı anlayabilecek düzeyde iletişim kurmanız büyük önem taşımaktadır.? dedi.
İş görüşmelerinde yapılan mülakat teknikleri hakkında da bilgi veren Emir, ?İlk izlenim aynı zamanda son izlenimdir ve başka bir şansınız yoktur. Özellikle iş mülakatlarında bu unsurun önemi büyüktür. Ve o ilk izlenim sizi hayatınız boyunca takip eder. Özellikle mülakatlarda jest ve mimiklerimizi kontrol etmemiz gerekiyor ve bu konuda prova yapmanız gerekiyor. İletişimde ayrıca göz kontağı kurmak da ayrı bir önem taşıyor. İş görüşmelerinde kuracağınız göz kontağı sizin karşı tarafa özgüvenli bir mesaj vermenizi sağlayacaktır. Mülakatlarda en önemli araçlarımızdan bir diğeri ise tebessümdür. Bulunduğunuz ortama tebessümle girmek çok önemlidir.? diye konuştu.
Eğitim çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli