Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Öğrencilerden çarpıcı 21 proje

Öğrencilerden çarpıcı 21 proje

Bandırma Ticaret ve Ticaret Meslek Lissinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Bandırma Ticaret ve Ticaret Meslek Lissi`nde, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli "TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı. 21 öğrenci projesinin yer aldığı okulun konferans salonunda açılan fuar için gerçekleştirilen törene Kaymakam Ali Mantı, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral M. Uğur Balkış, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki ve PTT Müdürü Şefki Işıtan da katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Okul Müdürü Yüksel Ülkâr, TÜBİTAK Bilim Fuarları`nın, 5-12 sınıflarda okumakta olan öğrencilerin öğretm programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçladığını vurgularken, şunları söyledi:
"TÜBİTAK Bilim Fuarları, her ekonomik/bilişsel düzeydeki öğrencinin proje yapabileceğini göstermeyi hedeflemektedir. Bilimsel süreçte test edilebilen her çeşit hipotezin araştırıldığı araştırma projeleri oluşturulabilecektir. Burada unutulmaması gereken en önemli faktör, bunun bir yarışma olmadığı ve üretilen tüm projelerin ayrım yapılmadan sergilenmesidir. Nihai amaç, proje basamaklarının, araştırma, bilgi toplama, toplanan verileri yorumlama, sonuca ulaşma ve ekip çalışması ruhunun öğrencilerimize davranış olarak kazandırılabilmesidir. Yine öğrencilerin, yarışma stresinden uzak, eğlenceli bir ortamda proje hazırlama ve sunma deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu yöntemle bilimsel proje kültürünün tabana yayılması hedeflenmektedir."
Kaymakam Ali Mantı da konuşmasında, okulların, yalnız kendilerine iletilen müfredatı yerine getirmekten çıkarılan kurumlar durumuna getirilmesi gerektiğine işaret ederken, şu değerlendirmede bulundu:
"Okullarımız, artık bizzat yapan, özne kurumlar olmalıdır. Bilim, özeleştiri ve otokontroldür. Bilim, bir sorgulamadır. Eleştiri kültürü bulunmayan toplumlarda dedikodu ve ideoloji kültürü bulunur. Ülkede yaşayan herkesin haklarının yanı sıra sorumlulukları da vardır. Bu nedenle haklarımızı savunurken, sorumluluklarımız da unutmamalıyız. Kolektif şuur ve toplum çıkarını düşünmeliyiz. Herkes, bulunduğu yerden sorumludur."
Ardından, Kaymakam Ali Mantı, okul öğrencilerinin 21 projesinin yer aldığı bilim fuarını açtı.
TÜBİTAK tarafından ülke düzeyinde bilim fuarı açan  bin okula, 5`er bin lira destekte bulunduğu okullar arasında Balıkesir ilinde bulunan 17 okulun 3`ü, Bandırma`da yer alıyor. Bandırma`daki bu okullar, Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve EnerjiSA Fen Lisesi`nden oluşuyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı