Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Öğrenciler tabletlerine kavuştu

Öğrenciler tabletlerine kavuştu

Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtıldı.

Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtıldı.
Fatih Projesi kapsamında Balıkesir Albay-Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesi`nde 142 öğrenci ve 40 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
Albay-Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesi`nde düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AKP Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, okulu yaptıran Hayırsever Nuran Oğuz ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.
Başbakan Erdoğan`ın LED ekrandan konuşmasının izlendiği törende bir konuşma yapan Vali Turhan "Bugün, Başbakanımızın öncülüğünde Fatih Projesi kapsamında öğrencilerimize tablet dağıtımı amacı ile sizlerle beraberiz. Öğrencilerimizin her yıl sahip olduğu imkanlar, sahip oldukları teknolojik donanımlar giderek artıyor. Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin hepsinde eğitim en iyi noktadadır. Bu proje, büyük Atatürk`ün gösterdiği muasır medeniyet çizgisine getirecek bir projedir. Bu proje ile ülkemiz eğitimde sıçrama yapacaktır. Eğitimdeki sıçrama ülkemizin uluslararası camiada gücünü artıracak, milletimizin refah ve huzurunu da beraberinde getirecek. Fatih Projesi fırsatları artıran eşitliği sağlayan eğitimde en üst teknolojiyi getiren projedir. Gelişmiş ülkeler dahi bu projeyi incelemekte ve ilgi göstermekteler" dedi.  
Konuşmaların ardından Vali Turhan ve protokol üyeleri öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarları dağıttı. Törenin sonunda Turhan, 9. Sınıf öğrencilerinin dersine katılıp öğrencilerle birlikte dersi dinledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli