Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Öğrenciler gökyüzünü inceliyor

Öğrenciler gökyüzünü inceliyor

Manyasın Eskiçatal-Haydar Köyünde bulunan Miralay Bekir Sami Bey İlk ve Ortaokulu öğrencileri Manyas Gökyüzü ile buluşuyor projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Manyas`ın Eskiçatal-Haydar Köyünde bulunan Miralay Bekir Sami Bey İlk ve Ortaokulu öğrencileri "Manyas Gökyüzü ile buluşuyor" projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Projenin mimarı okulun beden eğitimi öğretmeni Şevket Erdoğan öğrencilerin bu hayallerini gerçeğe dönüştürmek için Ankara`da amatörce el yapımı teleskop üreten Nurcan Örtügengök`e tüm öğrenciler ayrı ayrı teleskop isteklerini ilettiler.
Öğrencilerden gelen teleskop isteğini kabul eden Örtügengök, teleskop bedelini sponsorlar dan temin ederek çalışma arkadaşları olan gökbilimciler ile birlikte Miralay Bekir Sami Bey Okulunu ziyaret etti.
Önce Manyas Meslek Yüksek Okulunda Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri eski Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ethem Derman, öğrencilere astronomi ile ilgili sinevizyon aracılığı ile bir konferans verdi.
Konferans sonrası hediye teleskop Manyas Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik`e teslim edildi. Meslek Yüksek Okulu bahçesine konulan teleskoptan gökyüzünü inceleyen öğrenciler, gezegen ve yıldızları yakından görme fırsatını bulurken, Prof.Dr.Derman öğrencilere burada gökyüzü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Manyas`a teleskop kazandıran Nurcan Örtügengök ise "Amatör bir şekilde yaptığımız el yapımı teleskoplarımızdan "81 ile bir teleskop" hedefimizi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 10 ilimizden 14 okulumuza sponsorlarımız aracılığı ile teleskop armağan ettik. Aslında Balıkesir ilimize bir adet vermiştik ancak öğrencilerden gelen o güzel isteği kıramazdık ve şartlarımızı zorlayarak Manyas`lı öğrencilerimizin de gönüllerini almış olduk, onlarla birlikte bizlerde çok mutluyuz."dedi.
Konferansa ve teleskop ile gözleme Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman İGM Üyesi Serdar Erçel, STK temsilcileri, öğretmenler katıldılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı