Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Öğrenciler üç ay sürecek yaz tatiline girdi

Öğrenciler üç ay sürecek yaz tatiline girdi

Balıkesir´de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 184 bin 366 öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Balıkesir´de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 184 bin 366 öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Kadriye-Kemal Gürel İlkokulunun 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni" programına katıldı.
Tüm yurtta karne heyecanı yaşanırken, Balıkesir´de de 834 okulda öğrenim gören 184 bin 366 öğrenci karne aldı. Kadriye-Kemal Gürel İlkokulunda gerçekleştirilen yılsonu karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanları görülmeye değerdi.
Kadriye-Kemal Gürel İlkokulunda gerçekleşen karne törenine Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Ahmet Özen, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Kadriye-Kemal Gürel İlkokulunu yaptıran Hayırsever Kadriye Gürel, öğrenci velileri ve diğer ilgililer katıldı.
Sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ersin Yazıcı, mutlu bir günde öğrencilerle beraber olup, onların karne heyecanını, coşkusunu paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu eğitim öğretim yılında gayret gösteren tüm öğretmen arkadaşlarımızı çok sevgili yavrularımızı çalışmalarından ve başarılarından dolayı tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını ve yaz spor okullarına gitmelerini isteyen Vali Yazıcı konuşmasının devamında; ?Başarı sadece akademik başarı değildir. Spor, sanat gibi alanlarda da sosyal gelişme alanlarında da önemli başarılar var. Bunların ayrıca akademik başarıya yansıması da bizi ayrıca sevindiriyor." dedi.
Karnesini verdiği her öğrenciyi tebrik eden Vali Yazıcı, öğretmenlerle de konuşarak, "Çocuklarımızın bu başarısında ki en büyük pay velilerimiz ve değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizi göstermiş oldukları bu azim karşısında tebrik ederim. İnşallah güzel bir tatil geçirirsiniz. Hepinize iyi tatiller.? diyerek sözlerine ekledi.
Balıkesir´de 2016-17 eğitim-öğretim yılında 14 bin öğretmen tarafından eğitim verilen 75 anaokulunda 17 bin 789 öğrenci, 353 ilkokulda 51 bin 675 öğrenci, 242 ortaokulda 60 bin 581 öğrenci, 164 lisede 54 bin 321 öğrenci olmak üzere toplamda 834 okulda 184 bin 366 öğrenci eğitim - öğretim yılını tamamladı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli