Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ogan Can adı Ayvalık'ta yaşatılıyor

Ogan Can adı Ayvalık

Veterinerlik fakültesinde okurken 27 yaşında hayata veda eden oğullarının adını Ayvalık ilçesinde yaptırdıkları Ogan Cemal Can Hayvan Tedavi Merkezi'nde yaşatıyorlar.

Veterinerlik fakültesinde okurken 27 yaşında hayata veda eden oğullarının adını Ayvalık ilçesinde yaptırdıkları Ogan Cemal Can Hayvan Tedavi Merkezi'nde yaşatıyorlar.
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Ogan Cemal Can'ın 9 Ağustos 2014'te ani bir şekilde yaşamını yitirmesinin ardından Ayvalık'a gelen anne ve babası hayvanları çok seven oğullarının adını yaşatmak amacıyla Ayvalık Belediyesi'nin de katkılarıyla Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağı yanında yaptırdıkları Ogan Cemal Can Hayvan Tedavi Merkezi” törenle hizmete açıldı.
Anne Zeynep Gülden Can, Rahmetli oğlum Ogan Cemal Can 9 Ağustos 2014'te ani bir şekilde Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi oğlumuzu kaybettik, büyük bir acıydı. Ölümünün dokuzuncu günüydü Ankara'dan eşim Ayvalık'ın bana iyi geleceğini düşünerek buraya getirdi. Gerçekten iyi geldi ki oğlumun enerjisiyle Ayvalık'ta ne yapabiliriz onun sevdiği sokak hayvanları için diye çıktığımız yolda bu güne geldik. Bu güzel ilçeye Ogan'ın kalbi ve enerjisiyle bu tesisi hediye etmekten sonsuz bir haz duyuyoruz. Bugün benim oğlumun düğün günü diye adlandırdım günü. Çünkü bu sadece bizim değil 232 kişinin gönüllü olarak katkılarıyla oluşmuş bir tesistir. Ayvalık'ın diğer tüm barınaklara örnek olacak gerçek bir sosyal sorumluluk projesine Ayvalık Belediyesi Ogan Cemal Can Tedavi Merkeziyle başlatacağına inanıyorum. Huzurluyuz. Bir acıdan gerçek bir başarı öyküsü çıkarttık. Ben bunun oğlumun enerjisi ve ışığıyla tüm Türkiye'de gerçek bir sosyal proje olarak başlayacağına da inanıyorum. Canlara can katacak. Yeni sloganımız da Ogan Can canlara can olacaksın” diye konuştu.
Ogan Can'ın babası Mehmet Mustafa Can, Burasını Ogan'ın bize gösterdiği yolla yaptık konuşması çok zor. Allah herkese böyle bir mutluluk versin. Hiç kimseye de böyle bir acı yaşatmasın” diyerek duygularını güçlükle ifade etti.
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ise Rahmetli Ogan kardeşimizin adı ve anısı burada yaşayacak. Herkesin huzurunda teşekkür ediyoruz Ayvalık'ı tercih ettikleri ve böyle bir tesis kurdukları için. Bundan sonrası bize kalıyor, onlar bu güzel hediyeyi yaptılar bize emanet ediyorlar. Biz de Ayvalık Belediyesi olarak tesisin sonsuza kadar sürecek olan ne gerekiyorsa her türlü ihtiyacını karşılamakla yükümlüyüz. Bundan sonra bu tesiste bir veteriner sözü veriyoruz kendilerine. Gelecek olan veteriner arkadaşımızla kendi oğulları bu tesisi çalıştırıyormuş gibi hissedecekler anladığım kadarıyla. O da onların mutluluğuna daha da büyük mutluluk katacak ve burada Ogan'ı yaşatmaya çalışacağız.” dedi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli