Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Oduncu yolu mevkiine sulama müjdesi

Oduncu yolu mevkiine sulama müjdesi

iten çalışmaları dün yerinde inceleyen 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol yaptığı açıklamada

iten çalışmaları dün yerinde inceleyen 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol yaptığı açıklamada  
"Erdek'in en önemli geçim kaynağı olan zeytin ancak zeytinde de olmazsa olmazımız senede en az iki sefer sulama yapılabilmesidir. Kapıdağ'da suyu en az olan yer Kunderye, Oduncu yolu, Kızarandere mevkiileridir. Bu mevkiilerde 100-150 bin civarında zeytin ağacı bulunuyor. Buraları tamamen susuz değil ancak Çiftçi Mallarının şuan da sulama yaptığı sistem içerisinde çok az suyumuz var. 
Biz bunu göz önüne alarak Kapıdağ'ın zirvesinden şubat ayında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan aldığımız destek ile bizlere verdiği 5500 metre borularla bugün ancak buraya kadar getirebildik. Bu su ile Oduncu Yolu ve Kundarya Mevkiinde bulunan tüm ağaçların sulandığını söyleyemeyiz.
Ancak mevcut olan sisteme katkıda bulunduk. Dileğimiz Kapıdağ'da bulunan tüm zeytin ağaçlarının yılda en az iki sefer sulanabilmesidir.
Bunun içinde en güzel yol Muğle deresinde projelendirilmiş 1 milyon metre küplük suyun  barajın ihaleye çıkarılarak Erdek ve Ocaklara içme suyu olarak verilmesi, yapılış amacına uygun bir biçimde Yukarıyapıcı Göletinin de çiftçilerimize sulama amaçlı olarak verilmesidir. Bu sayede çiftçilerimiz en az %100 oranında gelir sağlayacak hem ağaç başına verim hemde kalite yönünden büyük gelir temin edeceklerdir. Bu suyun buraya gelmesinde bizlere destek olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a, BASKİ Genel Müdürü İzzet Gönal'a, Suyun zirveden buraya gelmesine büyük emek harcayan Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan ve ekibine üretilerimiz adına teşekkür ediyor, suyun tüm çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi. 
Zeytin Kooperatifi Müdürü Müdürü Selçuk Karagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kızıl, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan'da suyun bağlanarak bahçelere verildiği sırada çalışmaları yakından takip ettiler. 

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Oduncu mevkiine sulama müjdesi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı