Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Oda Başkanı Canbaz, Esnaf olumsuz etkilenecek

Oda Başkanı Canbaz, Esnaf olumsuz etkilenecek

Erdek Esnaf Odası Başkanı Mahmut Canbaz, 1 Şubattan itibaren kredi kartıyla yapılan alış verişlere taksit sınırlandırılması getirilmesinin esnafı zor durumda bırakacağını söyledi.

Erdek Esnaf Odası Başkanı Mahmut Canbaz, 1 Şubat`tan itibaren kredi kartıyla yapılan alış verişlere taksit sınırlandırılması getirilmesinin esnafı zor durumda bırakacağını söyledi.
Canbaz, bu uygulamadan en çok telekomünikasyon, akaryakıt, gıda, ve kuyumculuk alanlarında faaliyet gösteren esnafların zarar göreceğini işaret etti.
Türkiye`de uzun yıllardan bu yana kredi kartıyla yapılan satışların taksitlendirilmesinde bir alışveriş kültürü oluştuğuna dikkat çeken Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, "Uzun yıllar uygulanan bir metottan bir anda vazgeçilmesi beraberinde bazı sıkıntıları getirecektir. Uygulamayla birlikte kayıt dışı ticaret, haksız rekabet, cihaz kaçakçılığı ve POS tefeciliğini körükleyecektir" dedi. Canbaz, ekonominin yavaşlama eğilimine girdiği şu günlerde alınan bu kararın talep daralmasına, üretimin gerilemesine ve işsizliğin artmasına neden olacağı uyarısında bulundu.
Canbaz, uygulamanın aceleye getirilmeden meslek kuruluşlarının ve reel sektör temsilcilerinin de görüşleri alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli