Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Oda Başkanı Fatih Payal

Oda Başkanı Fatih Payal

?Sarı taksiler?e ÖTV yok!"

Ticari araç sahipleri, araçlarını yenilemek isterlerse yeni araç alımlarında ÖTV ödemeyecek.
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, ticari araç sahiplerinin ÖTV ödemeden araç satın alabileceklerini söyledi.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal şöyle konuştu: ?Örneğin; ticari taksisini yenileyecek bir esnaf, silindir hacmi 1.600 CC´nin altında çıplak fiyatı 30 bin lira olan bir aracı almak için mevcut şartlarda % 45 ÖTV ve onun üzerinden de % 18 KDV ödüyor. Böylece aracın anahtar teslim fiyatı 51 bin 330 lira olurken, ÖTV müjdesi yürürlüğe girdiğinden aynı araca 15 bin 930 lira daha az ödeyecek. Çünkü 30 bin lira üzerinden sadece % 18 KDV alınacağı için aracın anahtar teslim fiyatı 35 bin 400 liraya gelecek.

Türkiye´de 90 bin, Erdek´te 103 sarı taksinin bulunduğunu belirten Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, ?Aracını yenilemek isteyen ÖTV vermeden aracını yenileyecek. Otobüs var, taksi var, dolmuş var, minibüs var, halk otobüsü var. Hem aracı yenileyecek hem de cebinden az para çıkacak. Ayrıca, sadece yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetler için de geçer. K1, K2 ve K3 Belgesi ile taşımacılık yapanlar için de geçerli olacak.? diye konuştu.
Şoför esnafı için alınan bu karara sevindiklerini ifade eden Payal, ?Zaten çok zor koşullarda ayakta kalmaya çalışan şoför esnafımız, araçlarını satın alırken yarı yarıya indirim görecek ve biraz rahat nefes alacak. Kararı alanları kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Bu arada aynı şekilde şehit aileleri ve yakınları da ÖTV ödemeden araç satın alabilecek.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkanı Fatih Payal
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false