Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ocaklarda elektrik hatları yer altına alınıyor

Ocaklarda elektrik hatları yer altına alınıyor

Erdek Ocaklar Beldesinde elektrik hatlarının yer altına alınması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Erdek Ocaklar Beldesi`nde elektrik hatlarının yer altına alınması için başlatılan çalışmalar sürüyor. 
Belde merkezinde ve ara sokaklarından geçen yüksek ve alçak gerilim elektrik hatlarının, yüklenici firma tarafından yeraltına alınması çalışmaları hızla devam ediyor. Yetkililer gerek can güvenliği ve gerekse görsel açıdan hoş olmayan elektrik kablolarının yeraltına alınacağını ve yaşanan bazı sıkıntıların da son bulacağını kaydetti. 
Beldedeki çalışmalarına hız kazandıran yüklenici firma yetkilileri, birkaç bölgede oluşturdukları ekiplerle vatandaşları fazla rahatsız etmeden çalışma yaptıklarını söyledi. 
Çalışmalar kapsamında yollarda sürücülerin sorun yaşamaması için alternatif geçiş güzergâhları belirlenerek işaretlemelerle gösteriliyor.
Konu hakkında açıklama yapan Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, beldede yetersiz olan direk tipi trafoların tamamı kaldırılıp 9 noktada beldenin 40 yıllık elektrik ihtiyacına cevap verecek güçte trafoların konulduğunu söyledi.
Elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmalarında kablo kesitleri büyütüldü, direkler yenilendi. Elektrik şebeke hattı olmayan yeni imara açılan alanlarda da elektrik hatları hazırlandı şeklinde konuşan Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, "Belde merkezinde 6 sokağın elektrik hatları yer altına alındı. Aydınlatma direkleri yenilendi. Tüm bu çalışmalar UEDAŞ`ın görevlendirdiği şirket çalışanlarınca yürütülüyor. Belde de devam çalışmaların maliyetinin 3 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyorum" dedi.
Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli