Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ocaklarda el emeği göz nuru eser sergisi

Ocaklarda el emeği göz nuru eser sergisi

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizasyonuyla Ocaklar Beldesinde açılan biçki dikiş kursunu tamamlayan genç kızlar düzenlenen törende sertifikalarını aldı.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizasyonuyla Ocaklar Beldesinde açılan biçki dikiş kursunu tamamlayan genç kızlar düzenlenen törende sertifikalarını aldı.
Ocaklar Beldesinde 8 aylık Halk Eğitim merkezi biçki dikiş ve ev ekonomisi kursunu tamamlayan 18 genç kız için sertifika töreni düzenlendi.
Ocaklardaki biçki dikiş yılsonu sergi ve sertifika törenine Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, meclis üyeleri, Ocaklar Muhtarı Şener Sutaş, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, Haziran 2011 seçimlerinde CHP Balıkesir Milletvekili adayı Av. Ahmet Akın ile Ocaklar belde halkı katıldı.        
Serginin açılış töreni öncesi, Ocaklar Ortaokulu ritim grubunun gösterisi, Erdek Kız Teknik ve Meslek Lisesi folklor ekibi gösterisi ile Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Dansları topluluğunun gösterisi izlendikten sonra sertifika dağıtımına geçildi.
Sertifika töreni ardından sergi salonunun kurdelesi kesilerek biçki dikiş kursiyerlerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri el emeği, göz nuru eserleri incelendi.
Narlı Köyünde Sergi açılışı
Narlı Köyü biçki dikiş kursuna devam eden kursiyerler için yılsonu sertifika ve sergi töreni yapıldı.
Narlı`lı kursiyerler büyük bir titizlikle hazırladıkları yılsonu sergilerini Kaymakam İsmail Kaygısız`ın da hazır bulunduğu protokol konuklarının beğenisine sundular.
Narlı İlkokulundaki sergi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Abacı, çalışma programlarına ilişkin bilgi verirken, Erdek Kız Teknik ve Meslek Lisesi folklor ekibi ile Narlı ilkokulu minik oyuncuları birer gösteri sundu.
Daha sonra kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Serginin açılış kurdelası, Erdek Kaymakamğ İsmail Kaygısız ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından kesilerek ziyarete açılan sergi salonu konuklara açıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli