Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ocaklara ilk turizm tesisi 1970te yapılmıştı

Ocaklara ilk turizm tesisi 1970te yapılmıştı

Prof. Dr. Enis Kortan, ODTÜlü öğrencilerle küçük bir motel gerçekleştirmişti.

Prof. Dr. Enis Kortan, ODTÜ`lü öğrencilerle küçük bir motel gerçekleştirmişti.
Halen, Güney Marmara Bölgesi`nde turizmin cenneti olarak bilinen Ocaklar beldesinde turistik ilk tesis, o dönemde köy statüsünde bulunan yörede, Mimar, Prof. Dr. Enis Kortan`ın başkanlığındaki 40 kişilik bir Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) öğrencisi tarafından gerçekleştirilmişti.
Ocaklar`da yazlığı bulunan Prof. Dr. Enis Kortan, kendisini ziyaret eden Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak ile o günleri bir kez daha yaşarken, şunları anlattı:
"O yıllarda ODTÜ Rektörlüğü`nün, turizmin gelişmesi için köylere destek projesi vardı. Rektörlük, Ocaklar Köyü için de Mimarlık Fakültesi olarak bizi görevlendirdi. 40 öğrencimizle birlikte geldiğimiz Ocaklar`da, o dönemin muhtarı olan Hasan Öner`in, bize verdiği köy arazisine tek katlı bir moteli üç ayda inşa ettik. Bugün, Belediye Başkanımız Hüseyin Durak`ın büyük çabalarıyla Ocaklar turizminin geldiği noktadan büyük mutluluk duyuyorum."
Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak da konuşmasında, Prof. Dr. Enis Kortan`ın, belediye olarak gerçekleştirdikleri birçok projeye hiçbir karşılık beklemeksizin destek vermesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine teşekkür etti.
Prof. Dr. Kortan, Ocaklar`a desteğinin bundan sonra da süreceğini belirtti.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı