Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ocaklar kitap haline getirildi

Ocaklar kitap haline getirildi

Ocaklar Beldesi 89 yıl sonra kent arşivine kavuştu.

Ocaklar Beldesi 89 yıl sonra kent arşivine kavuştu.
Ocaklar`lı emekli öğretmen Nevzat Varhan`ın 3 yıllık emeği, Ocaklar`ı kitap haline getirdi.
Ocaklar Köyüne 1924 Lozan Antlaşmasını takiben gelen göçmenlerin hayat hikayelerinin anıları 89 yıl sonra Ocaklar isimli kitapta okunacak.
Ocaklar doğumlu emekli öğretmen Nevzat Varhan`ın uzun çabaları soncu ortaya çıkan Ocaklar belgesel kitabı çok beğenildi.
Grafik tasarımını Birgül Tan`ın yaptığı 112 sayfalık ``Mübadeleden günümüze, Ocaklar Beldesi (Gonia)`` isimli kitap ilk etapta 1000 adet basıldı.
Müdür yardımcılığı yaptığı Ankara, Atatürk Lisesi`nden emekli olmasıyla, doğup büyüdüğü Ocaklar`ı kitaplaştırmak için yoğun emek harcayan Varhan, kitabın basımının tamamlanması ile büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Evli ve bir çocuk babası olan Nevzat Varhan, eğitim camiası içindeki yaşamı süresince kültür ve sanatın birçok yönü ile ilgilenmiş özellikle karikatür dalında ödüller almış bir öğretmenimiz. 
Varhan, Ocaklar kitabının arka yüzü için hazırladığı çizgi karikatürle Ocaklar`ı tanımlamış.
Uzun yıllar sonra belde arşivi niteliğindeki 112 sayfalık kitapta, Ocaklar`ı geçmişten günümüze fotoğraflarla anlatan Varhan, hazırladığı kitabın daha eksiklikleri bulunduğunu, notları ve belgeleri biriktirerek ileride yapılacak 2. baskıda daha kapsamlı olabileceğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli