Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ocaklar İlkokulu e-Twinnig Projesi ortaklarından biri oldu

Ocaklar İlkokulu e-Twinnig Projesi ortaklarından biri oldu

Ocaklar İlkokulu Polonya ortaklı ‘Atıkların Hayat Bulsun’ (Let Your Waste Come to Life) e-Twinning Projesi’nin kurucu ortakları arasında yerini aldı.

Ocaklar İlkokulu Polonya ortaklı  ‘Atıkların Hayat Bulsun’ (Let Your Waste Come to Life) e-Twinning Projesi’nin kurucu ortakları arasında yerini aldı. 
Polonya Publiczna Szkola Podstawowa Kepie Celejowskiej İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Ala Sozka ile Erdek Ocaklar İlkokulu 2/A sınıf öğretmeni olarak görev yapan Burçin Karaçay ‘Atıkların Hayat Bulsun’ (Let Your Waste Come to Life) e- Twinning Projesi’nin kurucu ortakları arasına girdi. 
Projenin amacı; İlkokul öğrencilerinin geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda duyarlılık kazanmaları, öğrencilerin çevre sorunları karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirerek bireysel ya da takım halinde bu çalışmaları faaliyete geçirmelerini sağlamak olduğu bildirildi. 
Projenin hedefleri arasında; öğrencilerin bireysel ve grup şeklinde gerçekleştirecekleri çalışmalar ile gelecekte yaşanabilecek olan çevre sorunlarına karşı farklı bakış açıları oluşturmalarının yer aldığı ve bu proje ile atıklar farklı şekillerde değerlendirilerek yeniden hayata döndürülecek ve tekrar kullanılabilir hale gelecek. 
Atıkları farklı şekillerde değerlendirip yeniden hayata kazandırma fırsatı yakalayan öğrenciler, aile ve ülke ekonomisine sağlayacakları katkı konusunda da farkındalık kazanacakları, öğrencilerin bu proje ile öğrendiklerini sadece okul yaşamında değil okul dışı yaşamında da uygulamayı sağlamalarının planlandığı kaydedildi. Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı