Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ocaklar plajında ´´Çevre Bilinçlendirme´´ etkinlikleri

Ocaklar plajında ´´Çevre Bilinçlendirme´´ etkinlikleri

Turizmci iş adamı Ceyhun Mırız, "Plajlarımızda ayak izlerimizden başka bir şey bırakmamalıyız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ´´Plajlarda Çevre Bilinçlendirme´´projesi Ocaklar´da düzenlendi.
Düzenlenen etkinliği Erdek Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve turizmci iş adamı Yaşar Ceyhun Mırız da yerinde izledi.
Etkinlik kapsamında ilçemizin "Mavi Bayrak?lı Ocaklar plajında bir araya gelen görevliler vatandaşlara plaj ve denizin temizliğinin önemini vurguladı. Proje boyunca plajın görünür bir bölümünde kurulan bilgilendirme standı ile yerli-yabancı turistlerin ve yöre halkının bilgilendirilmesi sağlanarak, proje süresince günün çeşitli saatlerinde plajın temizlik ölçümü yapıldı. Görevli personel, proje süresince plajlarda halka anket soruları yönelterek onların bu konu hakkındaki bilgilerini ölçüp eksik oldukları ya da bilmedikleri konularda broşür ve birebir konuşma şeklinde bilinçlendirilmesi sağladılar. Ardından plajda bulunan vatandaşlar ile çöp ve izmarit toplanırken "Mavi Bayraklı Plaj" resimleri yarışması ve ödül töreni yapıldı. 

Düzenlenen etkinlikte hazır bulunan Erdek Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve turizmci iş adamı Yaşar Ceyhun Mırız, " Bu projedeki amaç deniz ve plajlarımızın korunmasına dikkat çekmek ve plajlarımızın temiz tutulması konusunda farkındalık yaratmaktır. Bunun için plaj kullanıcılarına anketler düzenleniyor ve çocuklar ile etkinlikler yapılıyor. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve deniz bırakabilmek adına insan ile doğa arasında bir denge kurulması, çöplerini çöp kovalarına atmaları, etrafı kirletmemeleri, denizlerimizin kirletilmemesi, ambalaj atıklarının geri kazanılması konusunda bilgilendirilmesi eğitim ve etkinliğini bizzat yerinde izleyip projeye tam destek verdik. Plajlarımızda ayak izlerimizden başka bir şey bırakmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum" diyerek düşüncelerini dile getirdi.                                                              Haber : Tuncay Ertan



Nesrin Cimen
22.07.2017 14:21:31
Bu tür etkinliklerin düzenli olarak Erdek tede yapilmasi dilegimle

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli