Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ocaklar halkından çöp tepkisi

Ocaklar halkından çöp tepkisi

?İçine atmak çok mu zor?´

Erdek İlçesi´ne bağlı Ocaklar Mahallesi´nde çocuk parkına yakın bir noktada çöp konteyneri bulunmasına rağmen çöplerin duyarsız bazı vatandaşlar tarafından, konteynerin yanına ve etrafına atılması tepki çekti.
Çevre temizliğine duyarlı mahalle sakinleri ?İçine atmak çok mu zor?? diye sordu.
Devam eden salgın sürecine dikkat çeken ve vatandaşların daha bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini vurgulayan duyarlı Ocaklar sakinlerinden bir vatandaşımız, gazetemiz whatsapp şikayet hattına şunları yazdı: ?Çocuk oyun park alanı yakınında bulunan yer altı çöp konteynırının içine atılması gereken içi pislik dolu çocuk bezlerinin açık alana bırakılması kesinlikle kabul edilemez. Bu durumda Belediye ne yapsın? Temizlik işleri görevlileri ne yapsın? Çocuğunu oyun parkına gönderen ne yapsın? Bu eylemi yapana insan denebilir mi?

Konteynırının dışına çöp bırakmanın çevre temizliğine ve toplum sağlığına hiçbir faydası yok, aksine zararı çok. Çevresine çöp bırakılan konteynırlara bakıyoruz, içlerinin boş olduğunu görüyoruz. Artık çöpleri çöp bidonuna atmasını öğrenmeliyiz, bu böyle olmaz. Çocuklarımıza iyi örnek olmamız gerekiyor. Nasıl evimize, işyerimize çöp atmıyoruz, cadde ve sokaklar da hepimizin ortak kullanım alanları olan evimizdir, tabi ki biz temizleyeceğiz ve temizlemekten çekinmeyeceğiz. Ancak çevre temizliği konusunda hemşerilerimizden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Ocaklar halkından tepkisi
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli