Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Nuh Köklü Davası´nda karar müebbet

Nuh Köklü Davası´nda karar müebbet

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, 17 Şubat 2015´te Kadıköy´de öldürülen gazeteci Nuh Köklü Davası´nın karar duruşmasını izledi. Duruşmada, Nuh Köklü´yü öldürmekle suçlanan Ser

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin Öldürülen Gazeteciler Galerisi´nde portresi yer alan ve öldürülen 65. Gazeteci olan Nuh Köklü´nün karar duruşmasıAnadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görüldü.  Duruşmayı; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş,  Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Nuh Köklü´nün eski eşi Sibel Köklü, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu´nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti, Gazeteci Nuh Köklü´yü öldürmekle suçlanan Serkan Azizoğlu´na ?kasten adam öldürmekten´ müebbet cezası verdi. Sanığa indirim de uygulanmadı. Mahkeme heyeti, Azizoğlu´na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar´ın ise "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan eylem sabit görülmediği gerekçesiyle beraatine karar verdi.

SİBEL GÜNEŞ: ÖLDÜRÜLEN 65. GAZETECİ

Duruşmayı izleyen ve kararı değerlendiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, şunları söyledi:

?Sevgili Nuh Köklü, Türkiye´de öldürülen 65. Gazeteci. TGC Basın Müzesi´nde her siyasi görüşten öldürülmüş 65 gazeteci var. Biz en başından beri Nuh Köklü´nün öldürülmesini sıradan bir cinayet olarak hiç görmedik. Gerçekten bir nefret cinayeti.  Verilen kararın Türkiye´de  politik iklime yaslanarak nefret suçu işleyen herkese örnek olmasını diliyorum. Diğer sanık açısından bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.?

UĞUR GÜÇ: MESAİ ARKADAŞIMIZDI

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, şöyle dedi:

?Nuh Köklü,  Türkiye Gazeteciler Sendikası´nın üyesiydi. Gazeteci arkadaşımızdı. Birlikte mesai yaptığımız meslektaşımızdı. Kalbimiz soğumadı çünkü Gezi´den sonra siyasilerin söylediği söylemlerin yol açtığı bir nefret cinayeti bu. Azmettirenler var. Azmettirenler de yargılandığında da belki kalbimiz soğur.?



Anahtar Kelimeler: Köklü Davası karar müebbet
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı