Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Neslican Taş dualarla anıldı

Neslican Taş dualarla anıldı

Rize´de, sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul´da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay,,,

Rize´de, sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul´da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay (21), ölümünün 1. yıldönümünde Rize´deki mezarı başında dualarla anıldı.
Marmara Adası´ndan çıkarılan mermerden heykeltıraş çift Hakan ve Özlem Şengönül tarafından tasarlanan sol ayağı olmayan güvercin sembollü anıt mezar, Neslican´ın kabrine yerleştirildi.
Törene katılan sanatçı Haluk Levent, ?Onun yanına, onun mücadelesine destek olmaya geldim. Ona bir anıt mezar sözümüz vardı bu sözümüzü tuttuk? dedi.
Anıt mezarın yapılmasına katkı sağlayan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´da yaptığı konuşmada, ?Neslican kızımızın anıt mezarını Marmara Adası´nda yapıp, yerine koyup bir dua okumak için hep beraber buraya geldik. Haluk Levent´ten anıt mezar fikrini duyduğumuzda bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Marmara mermerinin çıktığı Marmara Adası´nda bu yıl 30 Ağustos´a kadar olan heykel sempozyumunda ana tema olarak Neslican kızımızı sanatçı kardeşlerimiz işledi. Çok şükür verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Bizlerin de bu güzel işte küçük bir katkısı olmuşsa ne mutlu bize? diye konuştu.
Anıt mezarın taşınmasında ulaşıma destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, misafirperverlikleri dolayısıyla Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Neslican´ın kıymetli ailesine teşekkür eden Başkan Aksoy, ?Kızımız Neslican´ın mekanı cennet olsun? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Neslican dualarla anıldı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli