Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Nesli tehlikedeki kuşlara ?radar?lı izleme

Nesli tehlikedeki kuşlara ?radar?lı izleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca yaşama geçirilecek ?Kuş Gözlem Sistemi Fizibilite Projesi? ile nesli tehdit ve tehlike altındaki flamingo, bozkır kartalı, şah kartal, gök

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca yaşama geçirilecek ?Kuş Gözlem Sistemi Fizibilite Projesi? ile nesli tehdit ve tehlike altındaki flamingo, bozkır kartalı, şah kartal, gök doğan, turna gibi birçok kuş türünün göç ve güzergâhları ile barınma ve üreme alanları Türkiye´de ilk kez radar sistemiyle izlenecek. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü´nden alınan bilgiye göre Bakanlık, nesli tükenme tehlikesi altındaki kuşların yakından izlenmesi ve sahada yapılan koruma çalışmalarının etkinliğinin artırılması için faaliyetlerini sürdürüyor. Bakanlık, bu kapsamda, Türkiye´deki nesli tehdit ve tehlike altında bulunan kuşların envanterlerinin çıkarılması, göç ve geçiş güzergâhları ile barınma ve üreme alanlarının izlenebilmesi amacıyla ?Kuş Gözlem Sistemi Fizibilite Projesi?ni yaşama geçirmeye hazırlanıyor.
Uygulaması 2018 yılında başlayacak olan proje kapsamında Ankara, Muğla, Samsun ve Mersin´in yer aldığı 15 Özel Çevre Koruma Bölgesi ve doğal sit alanında kuşların ülkeye girişi ve çıkışı noktaları ve izledikleri güzergâhlara ilişkin fizibilite çalışmalarına başlandı.?
BANDIRMA KUŞCENNETİ´Nİ İLGİLEN-DİRMİYOR
Öte yandan, söz konusu projenin Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı´nı ilgilendirmediği öğrenildi. Kuşcenneti Milli Parkı Şefi Ferah Çakır, ?Biz, Orman Bakanlığı´na bağlıyız. Kaldı ki, projede yer alan flamingo, bozkır kartalı, şah kartal, gök doğan ve turna gibi kuşlar, bizim bölgeye yoğunluklu şekilde gelmiyor? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli