Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Nedret Akovaya Adalet Bakanından cevap geldi

Nedret Akovaya Adalet Bakanından cevap geldi

Adalet bakanı Sadullah Ergin, kişilerin siyasi parti üyeliği bilgisinin korunması için kişinin annesinin bekarlık soyadının sorulduğunu açıkladı.

Adalet bakanı Sadullah Ergin, kişilerin siyasi parti üyeliği bilgisinin korunması için kişinin annesinin bekarlık soyadının sorulduğunu açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova`nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı web sitesinde yer alan "siyasi parti üyelik bilgileri sorgulama" linki hususunda verdiği soru önergesine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin`den cevap geldi.
Akova, soru önergesinde şu görüşleri dile getirmişti: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı web sitesinde "siyasi parti üyelik bilgileri sorgulama" ve "kayıtlı bulunduğu siyasi partiden istifa etmek isteyen üyelerin yapacağı işlemler" uygulamaları ile ilgili birçok şikâyet tarafımıza iletilmiştir. Siyasi parti üyelik sorgulama yüzünden vatandaşa ait siyasi parti üyeliği gibi özel bilgilerin, vatandaşın kimlik bilgisine sahip bankası, ev sahibi, işvereni vb. kişi ve kurumlarca elde edilebilmesi olanağının yaratılması sonucu, siyasi parti üyeliği sorgulanıp, fişlenen bir vatandaşın işten çıkarılması ya da işe alınmaması, ya da eşinin veya çocuklarının benzer şekilde zarara uğrama olasılığı bulunmaktadır."
Adalet bakanı Ergin ise verdiği cevapta: "Kişilerin siyasi parti üyesi olup olmadıklarının sorgulanmasının kişiye özel bir nitelikte ve belirli bir disiplin altında yapılması açısından, önceki bilgilere ek olarak, sorgulama yapılmak istenen kişinin annesinin bekarlık soyadının da sorulması yönünde program değişikliği yapıldığı; yapılan çalışmanın 17/05/2012 tarihi itibariyle uygulamaya girdiği; böylece, ilgisiz veya başka amaç güden kişilerin sorgulama yapmasının önüne geçildiği" bildirilmiştir. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı