Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Neden hep Cumhuriyet Meydanı?

Neden hep Cumhuriyet Meydanı?

Erdekteki etkinliklerin tamamının düzenlendiği Cumhuriyet Alanının dışında başka alanlarda da etkinliklerin düzenlenmesi isteniyor.

Erdek`teki etkinliklerin tamamının düzenlendiği Cumhuriyet Alanının dışında başka alanlarda da etkinliklerin düzenlenmesi isteniyor.
Erdek`te yaz aylarında düzenlenen etkinliklerin tümünün sadece Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilmesine tepki var.
İlçe halkının bir kısmı, Erdek`te nasıl bir etkinlik olursa olsun hemen hemen tüm etkinliklerin yapıldığı tek geniş meydanın Atatürk Anıtımızın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı olmasına anlam veremediklerini dile getiriyor.
Özellikle sıcak yaz akşamlarında meydan çevresinde yemek yiyen, çay bahçelerinde çay ve kahve içen ilçe halkımızın yanı sıra tatilini Erdek`te geçiren misafirlerimiz için yüksek volümlü eğlencelerin yer aldığı bu uygulamaların ne kadar doğru olduğunun tartışmaya açılması isteniyor.
Tatilini Erdek`te geçiren bir kısım misafirlerden konu hakkında şu açıklama geldi:
"Cumhuriyet Alanında etkinlikler uzun yıllardır yapıla geldiği için adeta kanıksanmış bir düzenlemeye dönüşmüş. Bunu anlıyoruz ama artık bu düzenlemelerin yetkililerce yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Elbette yaz dönemindeki turizm adına etkinlikler de önemli ama bunlar için bir başka meydan bulunsa yeni bir etkinlik alanı veya alanları düzenlense daha iyi olabilir? Örneğin yıkılan ve yeri bu gün boş olan Askeri eski gazino alanı küçük etkinliklerin düzenlenebileceği alana dönüştürülebilirse hem merkezdeki kalabalık çevreye yayılıp hafifletmiş olunur hem de meydanda faaliyet gösteren işletmeler için daha sakin bir akşam yaratmış olunabilir. Cumhuriyet Alanının her zaman için aydınlatılmış, tertipli ve düzenli olarak muhafazasından yanayız." 
Haber: Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli