Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

NATO´yu denizde Türkiye koruyacak

NATO´yu denizde Türkiye koruyacak

Türkiye, NATO Deniz Grubu komutasını teslim aldı

Daha önce İtalya´da olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2´nin komutası Türkiye´ye devredildi. Bundan sonra NATO´nun görev alanındaki deniz sularında mayınlara karşı güvenliği Türkiye sağlayacak.
Geçtiğimiz yıl İtalya´nın komutasında olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2´nin komutası bu yıl Türkiye´ye devredildi. Erdek Deniz Üssü´nde yapılan devir teslim törenine İtalyan Deniz Kuvvetlerinden Albay Giovanni Piegaja, NATO Deniz Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Arian Minderhoud ve Türk Deniz Kuvvetleri´nden Albay Ramazan Kesgin katıldı. Tören öncesi TCG Barbaros gemisinde basın mensuplarına açıklama yapan NATO Deniz Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Arian Minderhoud, NATO´ya denizde sürekli harekat ve diğer olanaklar için daimi deniz görev gruplarının NATO´nun belkemiği olduğunu belirterek, "NATO her zaman olduğu gibi üye ülkelerin güvenliğini kendine adamıştır. Eminim ki NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2, NATO´nun birliğinin ve bağımlılığının güvencesi olmaya devam edecektir" dedi. Mayın harekatından her çeşit zorlu harekata hazır olan SNMCMG2´nin görevini Türk bir komutana vermekten gurur duyduğunu belirten İtalyan Deniz Kuvvetlerinden Albay Giovanni Piegaja, "Bu görevimizi başarıyla tamamladık. Üye ülkelerin ortak savunmaya ve birliğe olan inancını pekiştirerek denizlerdeki güvenliği artırarak katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

İtalya´dan komutayı devralan Türk Deniz Kuvvetlerinden Albay Ramazan Kesgin, personelle birlikte göreve hazır olduklarını belirtti. Grubundaki gemilerin profesyonelliğinden kuşkusunun olmadığını dile getiren Kesgin, 1 yıllık görevi başarıyla tamamlayacaklarını bildirdi.
YUNANİSTAN DA KATILACAK
Görevi devraldıktan sonra bazı ülke gemilerinin de Türk gemilerine eşlik edeceğini söyleyen Kesgin, "Romanya, Yunanistan, Almanya ve İspanya´dan bir gemi grubumuza katılacak" dedi.
1 yıl boyunca uluslararası sularda görev yapacak olan TCG Barbaros ve TCG Enez gemisi NATO´nun sorumluluğundaki Akdeniz, Karadeniz ve Kuzeydeniz´de mayınlara karşı güvenliği sağlayacak.
Törene Erdek Mayın Filosu Komutanı Mustafa Zeki Uğurlu da katıldı.
Haber: E. Özcan-T. Ertan



Anahtar Kelimeler: NATO denizde Türkiye koruyacak
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli