Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Narlı Köyüne imar planı geliyor

Narlı Köyüne imar planı geliyor

Erdek ilçesine bağlı Narlı Köyüne önümüzdeki günlerde imar plânı gelecek. Köy Muhtarı Ali Işık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın, köylerini imara açacağını vurgularken..

Erdek ilçesine bağlı Narlı Köyü`ne önümüzdeki günlerde imar plânı gelecek. Köy Muhtarı Ali Işık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, köylerini imara açacağını vurgularken, imar plânlarını, Ekim ayından başlayarak, Balıkesir`den Ayhan Baltacı`nın hazırlayacağını belirtti.
Öte yandan, köy muhtarlığının çalışmaları sonucunda sahil düzenlemesi yapılıp, sahilde ışıklandırma gerçekleştirilirken, köyün su sorunu da kalmadı. Muhtar Ali Işık, Kapıdağ`ın zirvesinden su getirerek bu sorunu çözdüklerini vurgularken, "Kışın 700-800 olan nüfusumuz için suyumuz yetiyordu. Ancak yazın 7-8 binlere ulaşan nüfusa, suyumuz yetersiz kalıyordu. Şimdi, bu sorun ortadan kalktı" diye konuştu.
1400 konutun yer aldığı Narlı Köyü`ne çocuk parkı kazandırdıklarını, önümüzdeki günlerde mezarlığı yeniden düzenleyeceklerini, köydeki çay bahçelerini daha çağdaş bir görünüme kavuşturacaklarını vurgulayan Işık, köye ayrıca küçük çaplı bir futbol, basketbol ve basketbol alanı kazandıracaklarını, bu tesisin yapım işini 27 bin liraya ihale ettiklerini açıkladı. Köylerine 5 ara sokak yaptıklarına işaret eden muhtar Işık, DLH tarafından, köye yapılmakta bulunan mendirek çalışmaları hakkında da bilgiler verirken, "Bu çalışmalar tamamlandığında, eskiden 30 metre olan mendireğimizin uzunluğu 100 metreye çıkacak" dedi.
Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli