Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Narlı, batık gemiden kurtulamadı

Narlı, batık gemiden kurtulamadı

Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi´ndeki batık gemi, hâlâ çıkarılamadı.

Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi´ndeki batık gemi, hâlâ çıkarılamadı. yaklaşık üç yıldır, turistik Narlı Mahallesi´nin iskelesi önünde batık durumda bulunan kuru yük gemisi Pasha´nın bir türlü çıkarılamaması mahalle sakinlerinin yoğun eleştirilerine yol açıyor. Geminin son durumu hakkında bilgi veren Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, şunları söyledi:
?Bildiğiniz gibi gemi, iskelenin önünde batmıştı. İki yılı aşkın süredir büyük tehlike yaratan bu gemi nedeniyle büyük balıkçı tekneleri, iskelemize yanaşamadı. Bu durum, esnafımızı da olumsuz etkiledi. Daha sonra gemiyi çıkarma çalışmaları başladı ama haftalarca ciddi bir adım atılamadı. Geçtiğimiz günlerde geminin üst bölümü kesilerek çıkarıldı ama neredeyse 2/3´ü su altında kaldı. Şimdi, yaz sezonu içinde bulunmamız nedeniyle çalışmalara ara verildi. Sezon bittikten sonra çalışmalar yeniden başlayacak.?
Muhtar Çandır, mahallelerindeki yaz sezonunun nasıl geçtiği şeklindeki soruyu ise ?Ne iyi, ne kötü. Orta. Yaz sezonundan umduğumuzu pek bulamadık? diye yanıtladı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli