Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?Nar Kadın ile Edremit´in Yöresel Tatları? isimli eğitim sona erdi

?Nar Kadın ile Edremit´in Yöresel Tatları? isimli eğitim sona erdi

Edremit ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığı ile yürütülen ?Gelecek Turizmde? projesi kapsamında ?Nar Kadın ile Edremit´in Yöresel Tatları? çalışması dahilinde eğitim alan kadınlara b

Edremit Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen belge töreninde eğitimlerde başarılı olan kadınlara belgeleri verildi.
Nar Kadın ile Edremit Yöresel Tatları projesi kapsamında farkındalık, iletişim, özgüven, girişimcilik, zeytinyağı kullanımı ve mutfak eğitimi modüllerin de başarılı olan 44 kadın bir araya geldi.
Sertifika töreninde konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ?Özellikle bayanlarımızın, üretime katılması büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda ilçemizde bayanların işletmecilik yapması, istihdamın artırılması ilçemiz adına çok önemli. Nar Kadın Kooperatifi de buna öncülük yaptığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Her geçen gün ilçemizde bayanların işlettiği yeni yerler görmekten büyük mutluluk duymaktayım. Bayanların ekonomiye katkısı ile ülkemizin gelişimi daha hızlı olacaktır. Bizler kaymakamlık olarak önümüzdeki süreçte girişimcilik eğitimleri konusunda her türlü desteği vermeye hazırız.? dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da yaptığı konuşmada alınan belgelerin evde değil işyerlerinin duvarlarında asılı olmasını dilediğini belirterek, ?Aile işletmesi olan faaliyet gösteren yerlerin başarılı bir şekilde yürüdüğünü görüyoruz. Bizlerde Nar Kadın Kooperatifi´ne bu konuda destek olmaya çalışıyoruz. Umuyorum, Edremit´imize tat ve değer katacak eserlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Nar Kadın Kooperatifi çalışanlarına teşekkür ediyorum? dedi.

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli