Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Namık Havutça:´´PKK´nın silah ve patlayıcısı Türkiye´deki fabrikada üretiliyor!´´

Namık Havutça:´´PKK´nın silah ve patlayıcısı Türkiye´deki fabrikada üretiliyor!´´

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça ?PKK´nın silah ve patlayıcıları Balıkesir´deki bir fabrikada üretiliyor? diyerek çok önemli bir iddiayı ortaya attı.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça ?PKK´nın silah ve patlayıcıları Balıkesir´deki bir fabrikada üretiliyor? diyerek çok önemli bir iddiayı ortaya attı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son dönemlerde terör örgütleri tarafından yapılan bombalı saldırılar ve eylemlerde kullanılan patlayıcı ve mühimmatların Türkiye´de üretildiği ve FETÖ tarafından organize edilerek PKK´ya gönderildiği konusunu İçişleri Bakanı Efkan Ala´ya soruldu.
Balıkesir menşeli Yavaşçalar şirketinin Lübnan ve Suriye´ye ihraç ettiği patlayıcıların PKK terör örgütünün eline geçtiği, aynı zamanda FETÖ bağlantılı olduğu konusunda önemli deliler olduğu bilinmesine rağmen bu fabrikanın faaliyetlerine devam ettiğini belirten CHP Milletvekili Havutça, FETÖ tarafından PKK´ya silah ve mühimmat sağladığı ve de bunlar tarafından finanse edildiği belirnen Balıkesir´deki fabrika neden kapatılmıyor? Bu şirketi devlet yapısı içerisinde kimler koruyor? PKK´nın kullandığı silah ve patlayıcıları üreten bu fabrikanın Türkiye topraklarında olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından neden bir işlem yapılmadığını sordu.
Havutça verdiği yazılı soru önergesinde şu ayrıntılara yer verdi: ?FETÖ bağlantılı olduğu ve üretilen silahların PKK´ya gönderildiği yönünde iddiaların kamuoyuna yansımasına rağmen bu şirketle ilgili emniyetin ya da MİT´in yaptığı her hangi bir çalışma var mı? Güvenlik güçleri ya da istihbarat tarafından bu yönde çalışmalar varsa, bugüne kadar neden kapatılmadı neden herhangi bir işlem yapılmadı? Medya ya kadar yansımasına rağmen güvenlik birimlerince bu şirketin terör örgütleriyle bağlantıları yönünde bir çalışma yoksa ya da bir işlem yapılamıyorsa bunun nedeni ve sorumluları kimlerdir? Terör örgütlerine silah ve mühimmat sağladığı ve de bunlar tarafından finanse edildiği belirtilen bu fabrika neden kapatılamıyor? Bu şirketi devlet yapısı içerisinde kimler koruyor? İçişleri Bakanlığı olarak bu önemli konuyla ilgili ne gibi çalışmalarınız olacaktır??
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli