Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Namık Havutça´dan Edip Uğur´a: ?O bina Bandırma´nın, senin değil!?

Namık Havutça´dan Edip Uğur´a: ?O bina Bandırma´nın, senin değil!?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma´nın eski tarihi binasını Bandırma Belediyesi´ne vermeyeceğini açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a, ?O bina Bandırma´nın, senin değil!? diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma´nın eski tarihi binasını Bandırma Belediyesi´ne vermeyeceğini açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a, ?O bina Bandırma´nın, senin değil!? diye seslendi. Uğur´un, ?O binayı Bandırma Belediyesi´nden değil, İl Özel İdaresi´nden aldık? şeklindeki sözlerinin anlamsız olduğunu vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu tarihi bina öz be öz Bandırma´nın malıdır. Bu binayı, Bandırmalılar istemektedirler. Bandırma´da yaşayanların temsiliyet makamı ise Bandırma Belediyesi´dir. Yalnız bu bina değil, Bandırma´daki tüm cadde ve sokaklar da bu kentte yaşayan, onları kullanan Bandırmalılarındır. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Bandırma´daki cadde ve sokaklardan otopark geliri almaya da hakkı yoktur. Yine, itfaiye de ilçe belediyelerine bırakılmalıdır. İlçeleri, kendi yangınlarına müdahale, caddelerini sulama hakkının ellerinden alınması anlamsızdır.?
ÖNERGE VERMEK ANAYASAL HAKKIMIZ
Uğur´un, Bandırma´da düzenlediği basın toplantısında, kendilerine yönelik olarak kullandığı, ?TBMM´ye önerge verilmekle sorunlar çözülmez? sözüne de yanıt veren Havutça, ?Önce, kendisi, Büyükşehir´in 1 milyar dolara yakın bütçesini nasıl kullandığını açıklasın? dedi.
Muhalefet milletvekillerinin hükümeti ve idareyi denetlemeleri görevinin bulunduğuna işaret eden Havutça, şunları söyledi:
?Kuş Cenneti ile ilgili verdiğimiz önerge Edip Uğur beyi rahatsız etmiş, anlaşılan. Kuş Cenneti ve Kuş Gölü, bugün bataklık durumunda. Geçtiğimiz günlerde Kuş Cenneti´ne giderek, muhtar ve balıkçılarla görüştük. Gölde yayın balığının kalmadığını söylediler. Böyle giderse Kuş Cenneti´nin geleceğini karanlık gördüklerini belirttiler. Bu gelişmeler yaşanırken Edip Uğur, acaba gölün kirliliği ve sorunları ile ilgili olarak bugüne dek acaba ne gibi araştırma yaptırmış? AKP´de üç dönem milletvekilliği yaptı ve partisinde, üst düzeyde sorumluluk aldı? Onun dönemi de dahil, 40 yıldır Kuş Cenneti´ne, devletçe bir çivi bile çakılmadığını bilmiyor mu??
Havutça, Erdek mezarlığında yatan Hıristiyan Peter Matthiessen´in durumuyla ilgili olarak Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve İl Müftüsü ile görüşeceğini vurgularken, ?Olayı, gazeteci Önder Balıkçı´nın, ?İsmi Peter, artık yeter´ başlıklı yazısından okudum ve çok üzüldüm. Böyle bir iş olur mu?? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı