Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Namazla Diriliş konferansı yapıldı

Namazla Diriliş konferansı yapıldı

Namaz bilincini geliştirmek için çeşitli illerde programlar düzenleyen Namaz Gönüllüleri Platformunun Erdekte düzenlediği konferans vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla gerçekleştirildi.

Namaz bilincini geliştirmek için çeşitli illerde programlar düzenleyen Namaz Gönüllüleri Platformu`nun Erdek`te düzenlediği konferans vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla gerçekleştirildi.
Erdek ilçe müftülüğünün davetlisi olarak konferansa katılan gazeteci yazar ilahiyatçı Ahmet Bulut ve Eğitimci Yazar Cemil Tokpınar yaptıkları konuşmada, namaz gönüllüleri platformu olarak 2006 yılı miraç gecesinden itibaren hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "Asıl amacımız namazın önemini anlatmak ve namaz ile alakalı konferanslar, kitaplar dağıtılarak namaz kılmayan kardeşlerimizin kalp gözlerini açmaktır, bu amaçla Türkiye`de ve yurtdışında bir çok konferanslar verdik, vermeye devam edeceğiz" dedi.
Namazsızlık hastalığına çare bulabilmek ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla bir araya gelerek kurulan Namaz Gönüllüleri Platformu semineri İstiklal Marşımızın ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Açış konuşmasında, Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, "Yüce Allah, Bakara suresinde, `Ey iman edenler, namazla ve sabırla Allah yardım dileyin` diyor. Allah sabredenlerle beraberdir, Müminin Süresinde, `müminler gerçekten kurtuluşa ermiştir` denilmekte. Onlar, namazlarında hiç ara vermeden, bir namazdan öbür namazı beklerler, onlar Firdevs cennetlerine taliptirler, dinimizin direği namazdır, direk onun için çok önemlidir." dedi.

Namaz Gönüllüleri Platformu üyesi, İlahiyatçı Ahmet Bulut, yapılan araştırmalarda, günde 5 vakit namaz kılanların sayısının % 25 civarında olduğunu söyledi. Namaz kılanların, kıldıkları namazdan haberdar olmaları için, namazın içini boşaltmamaları gerektiğini anlatan Bulut:  " Peygamber Efendimizin (SAS) namaz gibi bir hayatı, hayatı gibi de bir namazı vardı. Her gün 5 defa minarelerden Rabbimiz namaza çağırıyorken, bizim bu sese kulak vermememiz beklenemez. Namazlarımızı zamanında ve cemaatle kılmaya özen göstermeliyiz. Çocuklarımızı daha küçükken namaza alıştırmalı ve zaman zaman evde eşimizle çocuklarımızla cemaat olarak namazlarımızı kılmalıyız. Bizler `Namazla Diriliş` konferanslarına çok önem veriyoruz. Bir cep telefonunun 2 yıl garantisi varken, bizim ne kadar garantimiz var? Hz. Muhammed, bir gün Hz. Ebubekir`e, `Ölüm bize ne kadar yakın?` diye sormuş. Hz. Ebubekir, `bir nefes verdiğimde, alamayacağım kadar` cevabı vermiş. Namaz ruhun gıdasıdır. Namazımız kılınmadan, bizler namazımızı kılalım. Böyle konferansların yan etkisi namaza başlatmaktır. Bu konferanslardan sonra namaza başlayan ve namazlarını aksatmadan kılanlara şahit oluyoruz. Ayrıca bu Konferanslarda harikulade olaylara şahit olmakta, insanlarımızın birbirleri ile kaynaşmalarına vesile olmaktayız. Sizlerin bugün yoğun olarak Namazla Diriliş Konferansına katılarak ilgi ve alaka göstermeniz bunun canlı misalidir. Siz samimi izleyicilerimize ve bu konferansın gerçekleşmesine vesile olan Erdek Müftülüğü`ne teşekkür ediyorum." dedi.
Eğitimci-Yazar Cemil Tokpınar, Rabbimize şükürler olsun ki bizleri müslüman olarak yarattı, diyerek başladığı konuşmasında şöyle konuştu: "Peygamberimizin son sözleri, ümmetim namaza dikkat edin, namazı ihmal etmeyin olmuştur. Namaz, Allahım ben seni seviyorum, ben senin emrine amadeyim demektir. Ya Bedir savaşına ne demeli: Savaş hiç durulmuyordu, aksine gittikçe kızgınlaşıyordu, bu arada ikindi vakti çıkmak üzereydi, ama kılacak zamanda yoktu. Karşılarında en az on katı düşman vardı. Peki onlar ne yaptı? Peygamberimiz (S.A.V) 300 kişilik ordusunu ikiye ayırdı ; yarısı geriye çekildi diğer yarısı daha ileri atıldı ve daha bir kuvvetle savaştı, ve geriye çekilenler Peygamberimizin imamlığında namazı kıldılar, bitince de diğerleri ile yer değiştirip onlar savaşmaya başladı diğerleri geri çekilip yine Peygamberimizin imamlığında namazı eda ettiler.. İbrahim Aleyhisselam, Yüce Allah`a; `Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamızı kabul et!` duasında bulunmuştu." dedi.
Program sonunda, Konferansı sunan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut ve Eğitimci -Yazar Cemil Tokpınar`a, Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı tarafından gül demeti verildi. Konferans çıkışında yazarlar kitaplarını imzaladı.

Kemal ŞEKERCİ

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı