Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Nakışlarda sevgi ve özgürlük canlandı

Nakışlarda sevgi ve özgürlük canlandı

Gözün Musikisi Nakış” isimli sergi açıldı.

“Gözün Musikisi Nakış” isimli sergi açıldı. Bandırma Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, belediyeye ait kültür ve sanat merkezinde gerçekleşip, 16 kişiden oluşan “El Emeği Nakış Grubu”nun el işlerinin sunulduğu serginin açılış töreninde ilk konuşmayı, grup adına Elmas Çetiner yaptı. Ardından düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, geride bıraktığımız 2014 yılında toplam 75 farklı etkinlik gerçekleştirdiklerini, 2015 yılına ise bugüne dek 20 sergi açtıklarını vurgularken, “Bundan sonra da bu etkinliklerimizi hem sayı, hem de kalite olarak arttıracağız. Çünkü biz, Atatürk’ün dediği gibi ülkemizin bilim yolunda, kültür ve sanatla gelişeceğine, Bandırma’nın, ancak böyle farklı bir kent durumuna geleceğine inanıyoruz” dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, ülkemiz ve dünyadaki tüm çirkinlik ve düşmanlıkların ancak sanatla sona ereceğini belirtirken, şunları söyledi:
“Bir yerde sanat varsa özgürlük, barış, sevgi ve üretkenlik vardır. Bandırma, bizim iktidarımız döneminde sanat ve kültüre büyük katkılar sağlamaktadır. Bandırma’yı sevgi, barış ve özgürlüğün kenti durumuna getirdik.”
Konuşmaların ardından “El Emeği Nakış Grubu”, Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya el emeklerinden oluşup Atatürk’ün imzasını taşıyan bir armağan, Mirza ise gruba plâket ve ayrı ayrı çiçekler verdi.
19 Ocak’a dek açık kalacak sergide, şu kadınların el işleri bulunuyor:
Afet Sırcı, Aysun Bal, Dilek Kilercioğlu, Elif Bademci, Elmas Çetiner, Emel Gündoğdu, Firdevs Öztan, Hatice İlbay, Lütfiye Ötüş, Mukadder Şilit, Nermin Sesli, Nihal Turgutalp, Safinaz Gezici, Sema Aydın, Yasemin Cebeci, Zerrin Yavaş



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli