Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

NACE KODU LİMİT SINIRLANDIRILMASI KALDIRILDI

NACE KODU LİMİT  SINIRLANDIRILMASI  KALDIRILDI

Esnafın uzun zamandır beklediği NACE esnaf kodlarında değişiklik yapıldı.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, işletme kredisi üst limitinin yükseltildiğini belirtti. Sözlerine 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmelerin günü kutlayarak başlayan Erdem, nace kodlarıyla ilgili şunları söyledi; “Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatları olarak (mesleki odalarımız, kredi Kefalet Kooperatiflerimizin) üst kurulu konfederasyonumuz ve ilgili bakanlıklar nezdinde dile getirerek talep etmiş olduğu, kredi alma şartlarında, meslek dallarında NACE KOD UYGULAMASI KALDIRILMASI talebimiz uygun bulunmuş

Kooperatif üst limiti 500 bin TL’den 650 bin TL, yıllık yüzde 20 olan faiz oranları yüzde 22,5 olarak güncellenmiş olup, bazı mesleklerdeki NACE kodu limit sınırlandırılması da kaldırılmıştır.

BESOB Başkanı Erdem sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Nakliyeci, taksici, minibüsçü, servis aracı, kadın kuaförü, berber, kahvesi, terzi, tüp gaz bayisi, sıhhi tesisatçısı ve pazarcı esnafımızın 17.07.2023 tarihinden önceki çekmiş olduğu kredilerin kapanması şartıyla limitleri 650 bin TL’ye çıkarılmıştır. Ama bu limitler kooperatifin takip oranına göre de değişmektedir.

Uygulanmakta olan faiz oranları da yüzde 20’den yüzde 22.5’e çıkarıldı. Önceden borcu olanların önceki borcun içinden kesilmek şartıyla üst limitten kredi kullanabilecekler.

Bu kapsamda NACE kodlarında değişikliğin yapılmasını sağlayan TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Genel Başkan Yardımcısı, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’a teşekkür ederim” dedi.



Anahtar Kelimeler: LİMİT SINIRLANDIRILMASI KALDIRILDI
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı