Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MYO’dan Borsa’ya ziyaret

MYO’dan Borsa’ya ziyaret

Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Burcu Camgöz, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Ekinci,

Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Burcu Camgöz, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Ekinci, Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Kıvrak, Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Solmaz, Bandırma Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiler.

Ziyarette, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü için üniversite-sektör iş birliği ile öğrenci yetiştirmenin önemi vurgulandı. Buna paralel olarak öğrencilere iş yeri uygulaması alanlarının sağlanması ve gerekli desteklerin verilmesi, 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi ve mezun öğrencilerin istihdamı görüşüldü.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, ülkelerin gelişme ve kalkınmasının temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirilecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi en önemli konuların başında geliyor. Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin, akademik bilginin yanı sıra sektörle, piyasayla iç içe bir eğitim programıyla teori ve pratiği aynı anda görmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bandırma Meslek Yüksek Okulumuz, 3 dönem akademik bilgi ve 1 dönem iş yeri stajıyla öğrencilere bu avantajı sunmaktadır. Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz, Borsamızın hububat laboratuvarı, muhasebe ve bilgi-işlem birimlerinde zorunlu stajlarını yapmaktadır. Ülkemizin gelişimine katkı verecek yeni kuşakları yetiştirmek ve meslek eğitiminde çıtayı yükseltmek için kamu ve özel sektör olarak stajyer öğrenci konusunda eğitim kurumlarımıza destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: Borsa’ ziyaret
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı