Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MYOda mezuniyet coşkusu

MYOda mezuniyet coşkusu

Erdek Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni görkemli bir şekilde kutlandı.

Erdek Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı "Mezuniyet Töreni" görkemli bir şekilde kutlandı.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Erdek Kaymakam`ı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kıdemli Albay İskender Tunaboylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Şube Müdürü Adnan Uçar, Gönen, Edincik, Manyas ve Bandırma MYO Müdürleri, Erdek Meslek Yüksek Okul Öğretim görevlileri, protokola dahil zevat ve öğrenci velilerinin hazır bulunduğu tören, Bandırma Karadeniz Folklor Ekibinin gösterileriyle başladı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra mezun olan öğrenciler adına konuşan okul birincisi Turizm ve Otel İşletmecilik Bölümü öğrencisi Şilan Erten, arkadaşları adına konuklara teşekkür etti.
YUMUŞAK, "DÜŞÜNEN VE ÜRETEN BİREYLAR OLMALIYIZ"
Toplam 160 öğrencinin mezun olduğu Erdek Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Yumuşak, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
"Meslek Yüksek Okulu olarak bu eğitim-öğretim yılında sektör-üniversite işbirliğine daha fazla önem vererek, sektörün önde gelen temsilcileriyle öğrencileri buluşturan organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bu organizasyonlar arasında ön plana çıkan; Erdek turizminin bugünü ve geleceğine dair sorunların ve önerilerin tartışıldığı turizm panelimizin düzenlenmesinde başta sayın Rektörümüz olmak üzere sayın Kaymakamımız ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarım. Güzel vatanımızın dört bir yanından gelen mezunlarımızın çok değerli aileleri, mezunlarımızdan önce sizlere seslenmek istiyorum. Büyük güçlüklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızın yeni meslek edinebilmeleri için bizlere emanet ettiniz. Erdek Meslek Yüksekokulu`nu tercih ettiğiniz için sizlere minnettarız, saygılarımı sunuyorum. Sevgili mezunlarımız, yeni başarılara imza atmak üzere olduğunuz bugünlerde, sizlere düşen en önemli görev; Cumhuriyet`in kazanımlarına yürekten bağlı, bilim ve teknolojinin takipçisi, araştıran, düşünen ve üreten bireyler olmanızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ifade ettiği gibi akıl ve bilimi rehber edinmede asla taviz vermeyiniz."
ALKAN, "ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA BAĞLI KALIN"
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan`da yaptığı konuşmasında, öğrencilere hitaben, "Çağdaş kimliklerinizle Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlılığınızla, demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemenizle, hukuku saygınızla, yenilikçi ruhunuzla, sorunlara duyarlılığınız ve sorun çözme yeteneğinizle topluma örnek olacağınıza inancım tamdır. Hiçbir zaman unutmayın ki; "Hayat insanın cesaretine göre büyür ve küçülür. Hayatınızı kendinize ve çevrenize değer katarak büyütmenin gayreti içinde olun. Herşeyden önce kendinize güvenin."
ÖDÜL TÖRENİ
Programın daha sonraki bölümlerinde ise dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle devam edildi.
Okul Birincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunu Şilan Erten`e ödülünü Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, okul ikincisine Kaymakam İsmail Kaygısız, üçüncüye Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kıdemli Albay İskender Tunaboylu, dördüncü öğrenciye de Erdek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Yumuşak Onur Belgelerini ve ödüllerini verdiler.
Tören mezun olan öğrencilerin birlikte "Kep atmaları" ile sona erdi. 
Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli