Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

MYO gemi inşa atölyeleri törenle açıldı

MYO gemi inşa atölyeleri törenle açıldı

Balıkesir Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksek Okuluna kazandırılan Gemi İnşaat Atölyelerinin açılış töreni Balıkesir Valisi Ahmet Turhanın katıldığı törenle hizmete girdi.

Balıkesir Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksek Okulu`na kazandırılan Gemi İnşaat Atölyeleri`nin açılış töreni Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın katıldığı törenle hizmete girdi.
Gemi İnşaat Atölyelerinin açılış törenine, Kaymakam Ali Mantı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Bandırma Emniyet Müdürü Yusuf Aki, Bandırma MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Osman Çenet ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.
MYO Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çenet, MYO`nun 1992 yılında şimdiki Happy Center AVM`nin arka tarafından bulunan bir binacıkta eğitim hayatına başladığını ve aradan geçen yıllarda şimdiki yerini aldığını belirtti. 
Çenet, MYO`da şu anda 1200 öğrenci ve 5`i ikinci öğretimli olmak üzere toplam 7 programda eğitim verildiğini belirterek, son olarak gösterilen çabalar ve yardımlarla Gemi İnşaat Atölyelerini okula kazandırdıklarını söyledi.
"Daha büyük hayallerim var" diyerek konuşmasını sürdüren Çenet, okulumuzda bulunan 800 m2`lik bir alanda önümüzdeki dönemde 400 m2`lik bir anfi salonu ve 400 m2`de bir endüstriyel mutfak yapma amacındayız. Ayrıca okulumuzun hemen önünde yer alan ve hazineye ait bir alana da spor amaçlı bir halı saha tesisi hayal ediyoruz. Bunun için Belediyemizle gerekli görüşmeleri yaptık diye konuştu.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, halı sahanın yapımı için önce bölgede bulunan ve kullanım dışı kalan tatlısu çeşmesine ait deponun kaldırılması gerektiğini belirterek, çalışmalara kış koşullarına göre başlanabilecek en erken tarihte başlayacaklarını fakat seçim sürecine kadar yetişmesi konusunda kesin bir söz veremeyeceğini dile getirdi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, açılışı gerçekleştirilen Gemi İnşaat Atölyeleri`nin Bandırma Denizcilik Fakültesi`nin ilk adımların olduğunu ifade ederek, "Bandırma Meslek Yüksek Okulu, Üniversitemize bağlı MYO`lar arasında güçlü bir yere sahip" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir`de önümüzdeki 10 yıllık süreçte ikinci üniversiteyi hayal ettiklerini ve bunun Bandırma ya da körfezde olması gerektiğinin altını çizdi. Vali Turhan, ikinci üniversitenin bir kolu denizcilik olurken diğer kolunun da havacılık olması gerektiğini belirterek, "Biz vatana hizmet için varız. Önümüzdeki süreçte İstanbul, İzmit ve Tekirdağ sanayisi Balıkesir`e Bandırma`ya akacak. Kalifiye eleman ihtiyacımız olacak. Yapacağımız iş en iyisini yapmaktır. Balıkesir`de gelecek 10 yılda ikinci üniversiteyi hedefliyoruz ama Balıkesir sanayicisi işadamları maalesef elini cebine atmıyor. Spor önemli bir konu, istenilen halı sahayı belediye 1 ay içinde çalışmalara başlayamazsa biz yapacağız sizlere söz veriyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu