Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Müzik aletleri yapımı kursu sergisi açıldı

Müzik aletleri yapımı kursu sergisi açıldı

Erdek Halk Eğitim Müdürlükleri kapsamında, Türkiye de ilk kez Erdek´te düzenlenen müzik aletleri yapımı kursu sergi açılışı yapıldı.

Erdek Halk Eğitim Müdürlükleri kapsamında, Türkiye de ilk kez Erdek´te düzenlenen müzik aletleri yapımı kursu sergi açılışı yapıldı. Kurs binasında gerçekleşen açılışa Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, İlçe Spor Müdürü Erdem Eren, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, okul müdürleri ve öğretmenler ile çok sayıda kursiyer katıldı.
Açılış kurdelesi kesilmeden önce katılımcılara kurs hakkında bilgi veren Erdek İlçe Halk Eğitim Müdürü Bekir Alkan, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde düzenlenen müzik aletleri yapımı kursunun Erdek´te ve ülkemizde bu branşta gerçekleşen ilk kurs olduğunu belirterek ?Burada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce katılımcılara müzik aletlerinin yapımı öğretiliyor. 

Kabak kemane ve bağlama aletlerinin yapımıyla başlayan kursumuza ilgi oldukça yoğun. Hocamız Mehmet Ceylan, 20 kursiyerimize müzik aletlerinin el ile yapımını gösteriyor. Çeşitli dallarda müdürlüğümüzce düzenlenen kurslar devam edecek.? Diye konuştu. Ardından Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Emniyet Müdürü Mehmet Çatak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından açılış kurdelesi kesildi. Kurs hocası Mehmet Ceylan, katılımcılara yaptıkları eserleri sergilerken, çalgı aletlerinin yapımı hakkında da bilgi verdi. Eserleri tek tek inceleyen protokol ve katılımcılara ikramda bulunulurken, kurs hocası Mehmet Ceylan tarafından klarnet dinletisi yapıldı.
Haber : Tuncay Ertan



Abdulkadir CEYLAN
27.01.2021 21:19:50
Bu guzellikten eser kalmamis.Cunku yeni gelen HALK EGITIM MUDURU(Binlerce TL.harcanarak kurulan bu ATÖLYEYI Erdek icin GEREKSIZ ve YERSIZ buldugunu beyan ederek KAPATMIS),hemseriniz olan Ögretmeni Mehmet CEYLAN"a da brans degistir,tayin iste,git burdan diyerek MOBBING yapiyormus.Saygilarimla

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli