Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Müze görevlileri ile arkeologlardan Avşa çıkarması

Müze görevlileri ile arkeologlardan Avşa çıkarması

Avşa Adası Manastır Mevkiinde bulunan Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi´nde başlatılması planlanan tadilat çalışmaları için ilk adım atıldı.

Avşa Adası Manastır Mevkiinde bulunan Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi´nde başlatılması planlanan tadilat çalışmaları için ilk adım atıldı.
Bandırma Müzesi Müze Müdürü İlhame Öztürk, Bandırma Müzesi Müdürlüğü Uzman Arkeolog Tülin Tan, Bursa Restorasyon Konservasyon ve Laboratuvar Müdürlüğü Müdür Vekili Yasemin Dalgıç, Bursa Restorasyon Konservasyon ve Laboratuvar Müdürlüğü Restoratör Turgay Tülün Avşa Adası´na giderek burada Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile görüştüler.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile Marmara Belediyesi Avşa Adası Belediye Ek Hizmet Binası´nda bir araya gelen konuk heyet, adada yer alan tarihi eserler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile gerçekleşen toplantı sona erdikten sonra, konuk heyet Marmara Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakırgöz ile birlikte adada yer alan tarihi eserleri incelemek üzere belediyenin ek hizmet binasından ayrıldılar.
Bandırma ve Bursa´dan gelen konuklar, Marmara Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakırgöz nezaretinde, Avşa Mahallesi Manastır Mevkiinde bulunan Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi´ne götürüldüler.
Bir süre tarihi kilisede inceleme yapan heyet, tuttukları raporun ardından adada ayrıldılar.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada; Avşa Adası´na gelen müze görevlileri ile arkeologların hazırladıkları raporun ardından Avşa Manastır Bölgesinde yer alan tarihi Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi´nde aslına uygun olarak tadilat işlemlerinin başlatılacağını söyleyip, Avşa Adası´nın din turizmi ile de adından söz ettireceğini kaydetti.

Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli