Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Müsilaja çözüm olacak proje: MAR-BAL

Müsilaja çözüm olacak proje: MAR-BAL

Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilajın balık tür çeşitliliği üzerindeki etkilerinin, Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı ile alınan tedbirlerin mevcut etkilerin

Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilajın balık tür çeşitliliği üzerindeki etkilerinin, Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı ile alınan tedbirlerin mevcut etkilerin giderilmesine katkısı ve biyolojik çeşitliliğin iyileştirilmesine yönelik yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı MAR-BAL Projesi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. 
Ankara’da paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Sarı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücü Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Karadurmuş ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Muhammed Murat Öymez katıldı. 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 2021-2024 Dönemi için Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik planı kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıda açılış konuşmaları ve projenin tanıtılmasının ardından Marmara Denizi’nde balıkçılığın güncel durumu ve MAR-BAL Projesi’nin etkileri konuşuldu. Daha sonra ilk deniz çalışması sonucu elde edilen bulgular katılımcılar ile paylaşıldı. 
Soru cevap ile son bulan toplantıda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Sarı, Proje Yürütücü Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Alanları Yönetimi Daire Başkanı Nazan Özyürek ile Deniz ve Kıyı Suları Kalitesi Şube Müdürü Serpil Durak katılımcıların sorularını yanıtladı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Müsilaja çözüm olacak proje: -
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı