Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MÜSİAD Balıkesir Şubesi törenle açıldı

MÜSİAD Balıkesir Şubesi törenle açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi törenle açıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi törenle açıldı.
Açılışa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu'da katıldı. 
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın da katıldığı program öncesi Bakan Yardımcısı Arzu, Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur'u ziyaret etti. 
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Arzu, burada yaptığı konuşmasında Türkiye`nin 18 milyar dolar tarımsal ihracat yaptığını söyledi.
Balıkesir`in beyaz et sektöründeki önemine değinen Arzu, "10 yıl önce 700 bin ton beyaz et üretilirken bugün 1 milyon 800 bin ton beyaz et üretiliyor. 10 yıl önce 8 milyon ton süt üretilirken bugün 18 milyon ton süt üretiliyor. Yumurtada da böyle, Türkiye, tarımda dünyada 11. sıradan 7. sıraya, Avrupa`da 4.`lükten 1.liğe yükseldi. Hem 75 milyon nüfusumuzu besliyoruz, hem 35 milyon turistimizi besliyoruz, 18 milyar dolar da tarımsal ihracat yapıyoruz." dedi.
Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu Büyükşehir Belediyesinde
Arzu, daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur`u makamında ziyaret ederek kutladı.
Büyükşehir yapılanmasıyla belediye olarak tarım ve hayvancılıktan da sorumlu olduklarını ifade eden Başkan Uğur, "Balıkesir`de zeytin üretimi ve zeytin ağaçlandırması ile adeta Türkiye`nin başkenti. Zeytin sineği ile mücadele konusunda ilaçlama yapacağız, uçaklarla konuşuyoruz. Bu işin maliyeti oldukça yüksek. Dört kez ilaçlamak gerekiyor. Bir ilacın maliyeti 750 bin lira civarında. Biz bunu üstlendik, ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın da destek bekliyoruz." diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ziyaretlerinin ardından MÜSİAD Balıkesir Şubesi'nin açılış törenine katıldı.
Açılışa Vali Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Müftü Turgut Açari, MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Harun Ertaş, Bandırma Müsiad yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı. 
Müftü Açari'nin açılış öncesi yaptığı duanın ardından kısa bir konuşma yapan Arzu, derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyledi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Arzu ve protokol üyeleri dernekte yaptıkları inceleme ardından Balkonuk Center'de düzenlenen yemeğe katıldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli