Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MÜSİAD Başkanına göre işsizlik yok, iş beğenmeme var

MÜSİAD Başkanına göre işsizlik yok, iş beğenmeme var

Balıkesir genelinde toplanan verginin % 40´ından fazlasının Bandırma´dan toplandığını anımsatan MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Cemal Gümüş, ?Buna karşılık Bandırma olarak genel ve il genel bütçesinden hissemize düşeni alamıyoruz? dedi.

Balıkesir genelinde toplanan verginin % 40´ından fazlasının Bandırma´dan toplandığını anımsatan MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Cemal Gümüş, ?Buna karşılık Bandırma olarak genel ve il genel bütçesinden hissemize düşeni alamıyoruz? dedi. Bandırma´nın genel ve il bütçesinden daha fazla kaynak ve yatırım alabilmesinin yolunun ilçenin il olmasından geçtiğini dile getiren Gümüş, ?Geçtiğimiz dönemlerde Bandırma´nın il olması konusunda verilmiş sözler var. İş adamları ve ilçe sakinleri olarak şimdi bu verilen sözleri yerine getirilmesini bekliyoruz? şeklinde konuştu.
Gümüş, MÜSİAD genel merkezinin üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan ?küçük sanayi sitesi? üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak adına 81 ilde ?Orta Ölçekli Sanayi Siteleri? kurma projesinin bulunduğunu söyledi.
Bu proje kapsamında Bandırma´nın ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arazide Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kurmak istediklerini ifade eden Gümüş, ?Bu konuda Bandırma´da bir kooperatif kurulmuş olmasına rağmen, sitenin kurulacağı arazi temini konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden MÜSİAD olarak bu kapsamda yeni alanlar üretmelerini bekliyoruz. Alan temin edilir edilmez bu projeye start vereceğiz.? dedi.
Bandırma´da ara eleman konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığının altını çizen Gümüş, ?Bizler ara eleman bulamıyoruz. İşsizlik var diyorlar. Buna inanmıyorum. Biz kendi sektörümüzde ne sahada vinci kullanacak operatör nede muhasebeci bulamıyoruz. Herkes işsizlik var diye bağırıyor. 2 yılda bir muhasebeci zor bulduk. Ülkede iş yok değil, ülkede iş beğenmeme var. Bu Bandırma ciddi bir sorun. Tam tersi işverenin işsizlik sorunu var. İstediğimiz kalitede adam bulamıyoruz. Biran önce ara eleman yetiştirilmesi konusunda gerekli eğitim programlarının uygulanması kaçınılmazdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı