Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi"nin temeli törenle atıldı

Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi

Erdek'te, eski hamamın bulunduğu yere yapılacak "Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi"nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Erdek'te, eski hamamın bulunduğu yere yapılacak "Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi"nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Erdek Belediyesi, Mürüfe Çağlayan Eğitim ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Hamam, Kütüphane, Ek Hizmet Binası ve modern yaşam ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan tam donanımlı bir yaşam merkezi olarak planlanan kompleksin inşaatına başlandı.

Törene, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, belediye başkanlığı dönemi boyunca yaptığı çalışmalardan bahsederek yapılacak merkezin bölgeye önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. İnşaatın yapımını iş insanı Hasan Çağlayan’ın üstlendiğinin bilgisini veren Karışık, projenin hayata geçirilmesini aktardı. Karışık “Hasan Bey’e yıllardır boş olan bir araziye proje yapmak istediğimi ancak imkanların yetersiz olduğundan bahsetmiştim. O da bu işi üstlenmek istedi. Mobipa Mobilya Tekstil İnşaat Nakliye Petrol Ürünleri Süpermarket ve Turizm Anonim Şirketi' adına Hasan Çağlayan ile protokol imzaladık. Bize bu desteği sağlayan ve bu inşaatın yapımını üstlenen Hasan Çağlayan'a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın konuşmalarının ardından CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Akın da söz alarak yerel seçime işaret ederek Erdek halkının oylarına talip olduğunu söyledi. Akın,” Buraya size en yakın Ahmet Akın lazım. Hizmete ihtiyacımız var. Erdek'te bulunan 26 bin 200 seçmenimizin oyunun tamamına talibim. Erdek eskiden turizmin ilk yerleşim merkeziydi. O hikayeyi tekrar yazacağız. Erdek'i eski günlerinden çok daha güzel bir günlere getireceğiz. Projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bir olacağız beraber olacağız sizin de desteğinizle Erdek’i alacağız.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol üyeleri butonlara basarak temel atma törenini başlattı.

Haber: Tuncay Ertan

 

 

 

 

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı