Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mültecilere kaçak geçişe aracılık eden 27 organizatör tutuklandı

Mültecilere kaçak geçişe aracılık eden 27 organizatör tutuklandı

Ayvalık İlçesi´nde, polisin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan, Yunanistan´a gitmeye çalışan 87 mülteci ile kaçak geçişe aracılık ettikleri belirlenen 30 organizatör yakalandı.

Ayvalık İlçesi´nde, polisin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan, Yunanistan´a gitmeye çalışan 87 mülteci ile kaçak geçişe aracılık ettikleri belirlenen 30 organizatör yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 organizatörden 27´si tutuklandı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliği ekipleri, İzmir ve Ayvalık´ta düzenledikleri operasyonda, 27´si çocuk 87 göçmeni yasadışı yollardan Yunanistan Midilli Adası´na geçmeye hazırlanırken yakaladı. Göçmenleri kaçak yollarla Yunanistan´a götüreceği belirlenen 30 organizatör de yapılan operasyonda yakalanarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınan zanlılara ait 2 sürat teknesine el konulurken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Çok sayıda can yeleği ile yakalanan 87 göçmen Balıkesir Göç İdaresi Müdürlüğü´ne teslim edilirken, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 30 organizatörden 27´si cezaevine teslim edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli