Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mülteciler Türkçe öğreniyor

Mülteciler Türkçe öğreniyor

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mülteciler için Türkçe Kursu açtı.

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mülteciler için Türkçe Kursu açtı.
Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Balıkesir`de geçici ikamet eden yabancılar için Türkçe Dil kursu hizmete girdi.
06.10.2012 - 27.01.2013 tarihleri arasında açılan 2 kursa yoğun ilgi olduğu öğrenilirken, kurslara Irak, İran, Avustralya, Somali, Mısır, Afganistan, Suudi Arabistan, Rusya gibi ülkelerden 55 kursiyerin dil kursuna katıldığı belirtildi.
Türkçe Dil kursunun, Cumartesi Pazar günleri saat 14.00 -17.10 arasında Cengiz Topel Kurs merkezinde devam ettiğini kaydeden Balıkesir Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven kursiyerlerin kısa sürede uyum sağladığını dile getirdi.
Şimdiden çoğu kursiyerin Türkçe öğrendiğini vurgulayan Canseven, kurslarda güzel dostlukların kurulduğunu onları misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Türkçe öğrenmeye başlayan kursiyerler ise yaptıkları açıklamada, Halk Eğitim Merkezinin çalışmalarından çok yararlandıklarını, ayrıca her konuda halk eğitim merkezinde çalışanların kendilerine yardımcı olduklarını işaret edip, öğretmenlerine ve merkezde çalışanlara çok teşekkür ettiklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli