Bugün, 19 Mart 2024 Salı

MUHTARLARIMIZ TOPLUMUN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞIDIR

MUHTARLARIMIZ TOPLUMUN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞIDIR

Karesi ve Altıeylül İlçeleri Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle Vali Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.

Karesi ve Altıeylül İlçeleri Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle Vali Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk koyan mahalle muhtarlarından oluşan heyet, daha sonra Valiliğe geçerek, Vali Ersin Yazıcı tarafından makamda kabul edildiler.
Vali Ersin Yazıcı, muhtarların Türk idare tarihinde temel taş olduğunu ifade ederek, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü´nü kutladı.
SORUMLULUK DUYGUNUZA HEP ŞAHİT OLDUM
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, "Sizler gerçekten çok önemli işler yapıyorsunuz. Bizler bunun farkındayız. Sorumluluk duygunuzu ben meslek hayatımda hep gördüm. Köy muhtarının da mahalle muhtarının da gerçekten seçilmişliğin getirmiş olduğu sorumluluğu en fazla hisseden seçilmiş grup olarak gördüm. Belki de bir gerekçesi o mahallede yaşıyor olmanızdır. Her gün komşunuzla camide, kahvede, sokakta karşılaşmanızdır. Güzel bir iş yapıyorsunuz. Hizmet ettiğiniz alanda insanları her konuda mutlu etmek mümkün değil. İhtiyaçların bir çoğu kaynak ile ilgili. Belli bir zaman diliminde bütçeler kaynaklar oluşuyor. Azimle kararlılıkla pes etmeden yola devam etmeniz lazım. O görev size vatandaşımız tarafından yüklendi. Sizler de bu bilinçle çalışıyorsunuz. "dedi.
BAŞARININ TEK SIRRI SÜ-REKLİLİKTİR
Başarının tek sırrının süreklilik olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, " Düzenli disiplinli ve sürekli bir şeyi tekrar ediyorsanız mutlaka sonuç gelir. Gelen sonuç hem sizi mutlu eder, hem de temsil ettiğiniz kitleyi mutlu eder ki en büyük mutlulukta o, şahsi mutluluğunuzdan daha çok. Vatandaşın takdirini ve teveccühünü kazanmak güzel bir şey. Bu dünyada bana göre insanların mutlu olduğunu ve sizin ona vesile olmanız kadar hayatta zevk alacağınız sizi mutlu eden başka bir şey olmaz. Yılmadan, usanmadan, bıkmadan görevlerimize devam ediyoruz. Biliyorsunuz mermeri bile bir damla su delebiliyor. Düzenli ve sürekli olursanız kesinlikle sonuç alırsınız. Muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük bir keyif aldığımı belirtmek istiyorum."dedi.
187 YILLIK BİR TARİHE SAHİP
Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ise 187 yıllık bir tarihe sahip olan muhtarlık teşkilatının resmi olarak ikinci yılını kutladıklarını ifade ederek, Vali Yazıcı´ya çalışmalarında başarılar diledi. Ayrıca kendilerini kabul ettikleri için Vali Ersin Yazıcı´ya teşekkür ettiler.
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Vali Ersin Yazıcı, muhtarların taleplerini de dinledi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli