Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muhtarlardan Kafaoğlu´na ziyaret

Muhtarlardan Kafaoğlu´na ziyaret

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, beraberinde 4 mahalle muhtarı ile birlikte Balıkesir´e giderek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nu makamında ziyaret etti.

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, beraberinde 4 mahalle muhtarı ile birlikte Balıkesir´e giderek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nu makamında ziyaret etti.
Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan´ın organizasyonunda, salı günü gerçekleşen ziyarete Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler, kırsal Doğanlar Mahallesi Muhtarı Ramis Golagan ile kırsal Aşağıyapıcı Muhtarı İdris Doğan eşlik etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından ağırlanan muhtarların ziyareti samimi bir ortamda gerçekleşirken, Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarları, görüşmede mahallelerinin ortak sorununa dönüşen altyapı yetersizliğini dile getirdiler.
Muhtarlar, altyapı sorununun yanı sıra mahalle halkının mevcut mahalle yollarında kışın çamur, yaz aylarında ise toz nedeniyle olumsuz etkilendiğini Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu´na aktardılar.
Ziyaretin sonunda Erdek Merkez Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, mahallesinin sorunlarının yer aldığı raporu başkan Kafaoğlu´na bir dosya içinde sundu. Raporda şu sorun ve isteklere yer verildi:

?Erdek genelinde ve özellikle mahallemizde, yazlık bir bölge olduğumuz için kış nüfusumuz ile yaz nüfusumuz arasında oluşan farklılıktan dolayı halen mevcut olan, çok eski tarihlerde yapılmış altyapımız yetersiz kalmakta ve bütün Erdek mahallelerinde aynı sorun fazlasıyla yaşanmaktadır. Doğalgaz ilçemiz için özellikle son yıllarda çok gereksinim arz etmektedir. Son yıllarda yapılan yeni binaların kaloriferli oluşundan dolayı kış aylarının başlaması ile beraber yanan kömürlü kazanlar ilçemize ve doğaya zarar vermektedir. Erdek-Bandırma karayolu yeniden düzenleme beklemektedir. Düzler kavşağı ve hava kampı arasındaki (Arif Kalıpsızoğlu Caddesi) yolun altyapı ve asfalt sorununun giderilmesi gerekmektedir. Erdek ilçemizde bulunan mevcut limandan adalara ve Tekirdağ seferi yapan gemilere giden araç ve özellikle büyük tonajlı kamyonlar şehir içi ve hastanemiz yolu güzergâhını kullandıkları için, hastaneye gelen ambulans ve hastalar için sıkıntı oluşturmaktadır. Bu nedenle ve ilçemizdeki trafik sıkıntısını (özellikle yaz aylarında) gidermek için, Erdek limanının şehir içinden taşınmasını ve buna bağlı olarak Kapıdağ köylerine şehir içinden trafik akışının yeni bir çevre yolu ile düzenlenmesi zorunludur. İlçemiz girişinde bulunan Migros ve itfaiye kavşağında sıkça yaşanan trafik kazalardan dolayı bu noktaya sinyalizasyon yapılmalıdır. 2009 yılında Yalı Mahallesinden bölünüp Zeytinli Mahallesi´ne dönüştürülen mahallemizde numarataj ve sokak tabelalarının olmayışından, mevcutların da (tapu adresi ? mernis adresi) farklılık gösterdiğinden sıkıntılar yaşanmaktadır. Erdek ve mahallemizde mevcut imar planının bir an önce çözüme kavuşması. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan Kurbağalıdere ve kamplar bölgesi plajlarımıza yaz aylarında duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi ihtiyaçlar doğmaktadır. Yalı Mahallesi ile mahallemiz sınırlarının kesiştiği yerde, Kurbağalıdere plajımızın girişinde bulunan Derin Deniz Deşarj (Kanalizasyon) hattının çevreye yaydığı kötü koku sebebiyle buradan taşınmalıdır. Muhtarlık olarak mahallemde oturan vatandaşların bilgilerinin mevcut mernis sistemine eklenmesini, bilgilerine ulaşabilmem için gerekli yetki ve iznin verilmesini talep ediyorum. Şu an mahallemizde ikamet eden kişileri (Özellikle yaz aylarında) takip edememekteyiz. Kayıtları biz yapmadığımız için mahallemize kim kayıt oluyor, kim kaydını alıyor bilemiyoruz ve bunların özellikle mernis sistemine eklenmesini istiyoruz.? Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Muhtarlardan Kafaoğlu ziyaret
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli