Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Muhtarlardan GESTAŞ´a ziyaret Narlı-Tuzla hattına gemi seferi konulabilir

Muhtarlardan GESTAŞ´a ziyaret Narlı-Tuzla hattına gemi seferi konulabilir

Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası´nda görev yapan muhtarların, deniz taşımacılığı işini yürüten GESTAŞ şirketinden Tuzla-Narlı arası gemi seferi talebine GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç olumlu yaklaştı.

Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası´nda görev yapan muhtarların, deniz taşımacılığı işini yürüten GESTAŞ şirketinden Tuzla-Narlı arası gemi seferi talebine GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç olumlu yaklaştı.
Sevinç, Erdek Paşalimanı Adası´nda yer alan 5 yerleşim alanının yerel yöneticileri Paşalimanı Mahallesi Muhtarı Deniz Kıran, Balıklı Mahallesi Muhtarı Nihat Karışık, Tuzla Mahallesi Muhtarı Ramazan Serin, Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene ve Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Kamil Örnekli´nin hafta başında yaptıkları Çanakkale ziyaretinde kendilerini ziyaret ettiğini belirtti.
Muhtarların, Narlı-Tuzla arasındaki güzergaha küçük bir arabalı tekne tahsis edilerek adanın makus tarihini değiştirmesi talebinde bulunduklarını belirten Sevinç, yolculuk süresinin 15 dakikada tamamlanacağı Narlı-Tuzla hattına konacak 15-20 araçlık küçük bir teknenin adaya ulaşım olumsuzluğunu ortadan kaldırmakla kalmayıp, adanın yaşamsal ritmine pozitif enerji katacağının ayrıntıları ile kendisiyle paylaşıldığını bildirdi. 

GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, kendisine yapılan taleplerin doğru tespitlerle hayata geçirilmesi adına fizibilite çalışmalarının yapılması için GESTAŞ İskeleler Operasyon Müdürü Naci Gündoğdu´nun görüşlerini aldı. Muhtarlarla yapılan şifahi görüşmelerde Tuzla-Narlı hattının aktif kalınması adına 2 küçük engel görüldü.
İlk engel, Narlı Barınağı´nın tasarruf hakkı DLH tarafından Narlı Balıkçılık Kooperatifine verildiğinden, kooperatif ile bu anlamda protokol yapılmasının gerekliliği olarak işaret edilirken, ikinci engelin ise
Tuzla´da geminin palamar bağlayabilmesi için iskele rampasında iyileştirme yapılması gerektiği kaydedildi.
Paşaliman Adası muhtarlarının ada için hayati önem taşıyan Narlı-Tuzla hattına sefer konulması talebine, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç´in, "Zor ama imkansız değil" yaklaşımını umut olarak değerlendiren muhtarlar, GESTAŞ İskeleler Operasyon Müdürü Naci Gündoğan´ın talebe ilişkin fizibilite çalışmalarını başlatacak olmasını da, 2021 yılı bahar aylarında Narlı-Tuzla arasındaki hattın sefere açılabileceği umudunu taşıdıklarını dile getirdi.
Bilindiği gibi, Paşalimanı Adası, Tuzla Mahallesi ana karada Narlı´ya en yakın bulunan uç nokta olup, Narlı iskelesinde ana karadan araçlar, tekneler ile 15 dakikada Tuzla´ya geçebiliyor.
Haber : Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
15.09.2020 00:17:31
Narlı dan Tuzla ya yazın sık seferler ve kışında araç yoğunluğuna göre karşılıklı deniz seferi konulması büyük bir hizmet olarak ada yaşamına katkı sağlayacaktır.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false