Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Muhtarlara Başkan Mirza´dan Türk bayrağı

Muhtarlara Başkan Mirza´dan Türk bayrağı

?19 Ekim Muhtarlar Günü?, ülkemizde olduğu gibi Bandırma´da da törenlerle kutlandı.

?19 Ekim Muhtarlar Günü?, ülkemizde olduğu gibi Bandırma´da da törenlerle kutlandı.
Gün nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, muhtarlara bir kahvaltı verdi. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´in de katıldığı kahvaltıda ilk konuşmayı yapan Başkan Mirza, yerel yönetim olarak muhtarlarla birlikte gerçekleştirdikleri çalışmaların halkın mutluluğuna yönelik olduğuna dikkat çekerken, ?Sorunlarımızı karşılıklı diyalog içinde, birlikte çözmeye çalışıyoruz. Hepinize, hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız da siz muhtarlara haklı olarak ayrı bir değer veriyor. Biz de size değer veriyoruz? dedi. Mirza, Bandırma´da iki ayrı muhtarlar derneği olmasının da doğru olmadığını vurgularken, ?Bölünmeyin. Ancak böylece sorunlarınızı daha rahat çözersiniz? diye konuştu.
Kaymakam Tuncay Sonel de konuşmasında, Cumhurbaşkanının, muhtarlara büyük önem vererek onları külliyede sık sık ağırladığını vurgularken, şunları söyledi:
?Siz muhtarlarımız, gariplere, yoksullara, öksüzlere, engellilere ulaşarak bizleri haberdar eden ilk kişilersiniz. Bir kentin gelişmesi ekip işidir. Bandırma güçlü olursa bölgemiz, bölgemiz güçlü olursa ülkemiz güçlenir. Bugün hâlen ülkemizi bölmek için uğraşanlar var. Bunlara en güzel cevabı aziz milletimiz verdi ve veriyor. Ülkemizi bölmek isteyenler bunu asla başaramayacaklardır. Siz muhtarlar, ülkemiz için çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Hepinizin günlerini kutluyorum.?
Ardından, Belediye Başkanı Dursun Mirza, muhtarlara Türk bayrağı armağan etti.
CUMHURİYET ALANINDA TÖREN
Cumhuriyet alanında gerçekleşen kutlama programı ise Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Bandırma Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu ile Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık, anıta birlikte çelenk sundular. Ardından ilk konuşmayı Kocabıyık yaptı. Kocabıyık, tüm seçilmişler gibi muhtarların da sıkıntıları bulunduğuna işaret ederken, ?Gün, birlik olma günüdür. Sıkıntılarımızı birlikte aşacağız? dedi.
Bandırma Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu da konuşmasında, muhtarlık müessesesinin 187 yıllık geçmişi bulunduğunu, hâlen ülkemizde 31.963 mahalle, 18.229 köy muhtarının görev yaptığını belirtirken, şunları söyledi:
?Muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için yeni bir köy ve mahalle kanunu çıkarılmalıdır. Belediyeler, muhtarlıklara ayni ve nakdi yardım yapmalıdır. Belediye başkanları, muhtarlara sahip çıkmalıdır. Bizler, yerel ve genel yönetimlerin kılcal damarlarıyız. Muhtarlara evlendirme yetkisi verilmelidir. Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalıdır. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi muhtardır. Atatürk´ün dediği gibi muhtarlık, demokrasinin temel taşıdır.?
Muhtarlar, daha sonra Kaymakam Tuncay Sonel ve Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı makamlarında ziyaret ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli