Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Muhtarlar, siyasi parti mensubu olarak görülmekten şikayetçi

Muhtarlar, siyasi parti mensubu olarak görülmekten şikayetçi

Erdek Merkez ile bağlı köylerdeki muhtarların katılımıyla toplantı düzenlendi.

Erdek Merkez ile bağlı köylerdeki muhtarların katılımıyla toplantı düzenlendi.
Erdek merkez ve bağlı beldeler ile köy muhtarlarından bazılarının yer aldığı toplantıda hazır bulunan basın mensuplarına açıklama yapan muhtarlar, kendilerinin siyasilerce herhangi bir parti mensubu olarak görülmek istenmelerinden şikayet ettiklerini dile getirdi. 
Cuma günü saat 14.00`de Kıraça Restaurant`ta düzenlenen muhtarların birlik beraberlik yemeğine, Erdek Yalı Mahallesi Muhtarı Hasan Alphan, Atatürk Mahallesi Muhtarı Recai Eroğlu, Alaattin Mahallesi Muhtarı Doğan İşler, Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara, Ocaklar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şener Sutaş, Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker, Harmanlı Köyü Muhtarı Lütfü Kurnaz ve Doğanlar Köyü Muhtarı Ramiz Golagan katıldı. 
Toplantıya katılmak isteyen diğer muhtarların ise kötü hava koşulları yüzünden toplantıda yer alamamaktan dolayı üzgün oldukları öğrenildi.
Muhtarların ortak mesajı, yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesi kendilerinin, siyasi parti mensubu olarak görenlerin bu alışkanlıklarından artık vazgeçmeleri gerektiği yönünde oldu.
Muhtarlar adına basın açıklamasını, ilçenin tek bayan muhtarı olan Erdek Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan yaptı.         
Tüm Muhtarlar olarak demokrasinin temsilcisi olduklarını belirten Baycan, devletin ilk kapısı olduklarını, devletle vatandaş arasında köprü vazifesi görevi gördüklerini açıkladı.
Baycan, açıklamasında şunları kaydetti: "Muhtarlar olarak demokrasinin temsilcisi devletin ilk kapısı devletin vatandaşla, vatandaşın devletle arasındaki köprü vazifesi görevini yapmaktayız. Bizler, devletin acil servisi hizmetin öncüsü devletin eli kolu gözü kulağıyız. Postacılıktan çöpçülüğe, maliyeciden emniyete kadar başvurulan ilk kapıyız. Üstüne üstlük, yanlış bir evrak imzalamamız durumunda düştüğümüz mahkemelerden hapis cezası da alabiliriz. Özlük haklarımız yok, aldığımız ödenek 420 lira olup Bağ-Kur primi, elektrik, internet ücretlerinden daha fazlasını cebimizden harcıyoruz. Biz muhtarlar hizmet gönüllüleriyiz. Muhtarlık kurumları yıpratılmış, bölük pörçük haline getirilmiştir. Seslerimizin çıkartılmadığı, haklarımızın verilmediği bir ortamda görevlerimizi sürdürüyoruz. Bizler bilgili ve ilkeli olmak durumundayız. Makamını doldurmalı, seçilmişliğin bilinci içinde hareket etmeliyiz. Muhtarlar toplumun aynası olarak tek ses tek yürek hareket etmek zorundayız."
Basın açıklamasının ardından, muhtarlar basın mensupları ile birlikte öğle yemeği yerken, karşılıklı yapılan sohbetlerin, çok sıcak bir ortamda gerçeklemesi görülmeye değerdi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu